FOTO Turisti od danas mogu doživjeti povijest Zadra putem virtualne šetnje gradom

Danas je u novim prostorijama turističke agencije “Magic Croatia” predstavljen novitet u turističkoj ponudi Zadra. Nakon mnogih turističkih tura te putovanja po Hrvatskoj, turisti su željeli nešto novo u vidu da im se dočara povijest Zadra jer teško je tako bogatu povijest zamisliti kako je izgledala, shodno tome  nastala je i sama ideja virtualne stvarnosti odnosno šetnje.

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra odvija se tako da se kroz šetnju gradom zastaje na 7 najznačajnijih lokacija u staroj jezgri Zadra te uz pomoć VR naočala prikazuje povijest. VR naočale na tim lokacijama projiciraju atraktivne virtualne prikaze od 360°, animacije objekata, zvučne efekte i audio zapis na čak 7 svjetskih jezika. Tekst za audio zapis je napisao cijenjeni i uvaženi zadarski profesor Vinko Bakija, dr.sc. Prilagođen dizajn jednostavnog korisničkog sučelja omogućuje korisniku da sam odabere kad će vidjeti sljedeću točku i nije potrebno napredno tehnološko znanje za upravljanje VR naočalama. U svakom slučaju, stručni asistent bit će vam na raspolaganju tijekom cijelog trajanja ture.

– Ovo je naš prvi projekt što se tiče moderne tehnologije, osim ovog projetka, dodavat ćemo i druge točke. Trenunto ih ima 7, a osma točka je mapa, odnosno snimka grada dronom, dok turist stoji u balonu na plin iznad grada i gleda cijeli grad, kazala je na press konferenciji  Veronika Mudri Šestan, vlasnica turističke agencije “Magic Croatia”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...