proizvod je potpuno hrvatski

FOTO Turisti od danas mogu doživjeti povijest Zadra putem virtualne šetnje gradom

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Danas je u novim prostorijama turističke agencije “Magic Croatia” predstavljen novitet u turističkoj ponudi Zadra. Nakon mnogih turističkih tura te putovanja po Hrvatskoj, turisti su željeli nešto novo u vidu da im se dočara povijest Zadra jer teško je tako bogatu povijest zamisliti kako je izgledala, shodno tome  nastala je i sama ideja virtualne stvarnosti odnosno šetnje.

Virtualna šetnja kroz povijest Zadra odvija se tako da se kroz šetnju gradom zastaje na 7 najznačajnijih lokacija u staroj jezgri Zadra te uz pomoć VR naočala prikazuje povijest. VR naočale na tim lokacijama projiciraju atraktivne virtualne prikaze od 360°, animacije objekata, zvučne efekte i audio zapis na čak 7 svjetskih jezika. Tekst za audio zapis je napisao cijenjeni i uvaženi zadarski profesor Vinko Bakija, dr.sc. Prilagođen dizajn jednostavnog korisničkog sučelja omogućuje korisniku da sam odabere kad će vidjeti sljedeću točku i nije potrebno napredno tehnološko znanje za upravljanje VR naočalama. U svakom slučaju, stručni asistent bit će vam na raspolaganju tijekom cijelog trajanja ture.

– Ovo je naš prvi projekt što se tiče moderne tehnologije, osim ovog projetka, dodavat ćemo i druge točke. Trenunto ih ima 7, a osma točka je mapa, odnosno snimka grada dronom, dok turist stoji u balonu na plin iznad grada i gleda cijeli grad, kazala je na press konferenciji  Veronika Mudri Šestan, vlasnica turističke agencije “Magic Croatia”

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar