Izbornik “srebrne” Hrvatske Zlatko Dalić iznenadio sve: “Ne mislim još dugo biti trener”

Zlatko Dalić je na promociji knjige ‘Rusija naših snova’ u Moskvi svratio u zgradu glavne državne izvještajne agencije TASS, a društvo su mu radili bivši reprezentativci, ali i igrači koji su u Rusiji ostavili dubok trag – Stipe Pletikosate Ivica Olić.

Zanimljivo, za rusko izdanje ove knjige, predgovor je napisao i ruski izbornik Stanislav Čerčesov, kojem je baš Dalićeva Hrvatska u četvrtfinalu uskratila snove, pobijedivši u Sočiju nakon jedanesteraca.

‘Mi smo odlično odigrali utakmicu protiv Hrvatske, uspjeli smo je iznenaditi, a ispali smo nesretno nakon izvođenja jedanaesteraca. To je sport, netko je morao ispasti. Zavidim li Daliću, jesam li se vidio na njegovu mjestu u finalu? Ne, to nije bilo realno, Dalić je imao puno kvalitetnije igrače, vrhunske nogometaše koji s najvećim klubovima osvajaju Ligu prvaka’, rekao je Čerčesov, a prenose Sportske novosti.

Onda su njih dvojica u međusobnom razgovoru spomenuli nekoliko zanimljivih detalja.

‘Ne mislim još dugo biti trener. Prevelik je to stres, troši to čovjeka, a ima i važnijih stvari u životu od rezultata utakmice. Obitelj, prijatelji, sve ono što sam zapustio zbog nogometa’.

Kasnije je to glasno ponovio i na tiskovnoj konferenciji, a i u druženju s Čerčesovom. Oni su ista generacija, a Dalić mu je rekao:

‘Imam 53 godine, neću vječno biti trener, ne mislim još dugo biti na klupi’.

A raspoloženi je Čerčesov zaključio:

‘Moj prijatelju, lupi šakom, odbaci stres. I sjeti se Rusije, pa ti si viceprvak svijeta!’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...