Koncertna sezona bazena Ilirije; Stižu Parni valjak, Željko Bebek, Petar Grašo, ansambl LADO

U četvrtak 11.07. s početkom u 22.30h otvara se koncertna sezona bazena Ilirije uz jedan od najvećih i najpopularnijih hrvatskih rock sastava Parni valjak. Na prekrasnom otvorenom bazenu Ilirija ove godine nizat će se uspješni glazbenici, od kojih prvi glazbeni spektakl na Ilirijinom bazenu sprema kultni Parni valjak.

Početkom lipnja Parni valjak krenuo je na veliku turneju „Runda 44“, nazvanu u čast obilježavanja 44 godine postojanja benda, koja će osim klasično dobrih pjesama, biti bogata i produkcijskim novitetima. S njima putuju čak četiri tone instrumenata jer i ovog puta pripremaju spektakularne koncerte. Od rasvjete, scenografije pa sve do repertoara – pazit će se na svaki detalj.

Sve ovo neće izostati ni u Biogradu na Moru!

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO nije samo plesni ansambl, već su njegovi plesači u isto vrijeme i izvanredni pjevači što će pokazati 19. srpnja vokalno-instrumentalnim koncertom pod nazivom „Mi nosimo zelen venčec“ na bazenu Ilirije s početkom u 21.30h.

Program koncerta osmislio je Ladov glazbeni voditelj dirigent Bojan Pogrmilović kako bi se publici pružio uvid u bogatstvo i raznolikost hrvatskih tradicijskih instrumenata te posebice raznolikost vokalnih izraza u pojedinim folklornim zonama i njihovim užim područjima.

U sat vremena programa, biogradska će publika imati prilike uživati u izvedbama nekih od najljepših tradicijskih pjesama u obradama Emila Cossetta, Bože Potočnika, Marijana Makara, Ljube Stipišića Delmate i drugih.

Ansambl LADO od samih početaka pridaje iznimnu pažnju, ne samo plesnom, već i bogatom hrvatskom glazbenom izričaju. U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina. Nemojte propustiti priliku poslušati i pogledati „live“ izvedbu spoja vokalno-folklorne glazbe i uživati u očaravajućim vokalima ansambla.

Osim navedenih, ovu koncertnu sezonu obogatit će i jedan od najboljih pjevača u regiji Željko Bebek koji stiže na bazen Ilirije u utorak 23.07. s početkom u 22.30h. Na bazenu Ilirije legendarni Bebek pjevat će najveće hitove kao što su najnoviji „ 100 sam dana pio“, „Ljubav kao iz pjesme“ ,“Ono nešto naše”, „Ja po kavanama“ ,“Bitanga i princeza”, “Sinoć sam pola kafane popio”, “Na zadnjem sjedištu moga auta”, “Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac”, “Loše vino”, “Selma”, “Tijana” i mnoge druge.

Osim Bebeka, na pozornicu bazena Ilirije stiže još jedan vrhunski glazbenik jedinstveni Petar Grašo. Koncert je najavljen za subotu 03.08., s početkom u 22.00h. Grašo je najavio pravi glazbeno scenski spektakl svjetskih razmjera u posebnom interijeru na otvorenom uz velike hitove od „Voli me“, „Moje Zlato“ preko „Uvik isti“ do „Volim i postojim“ i „92“, i mnoge druge.

Ulaznice su dostupne na sljedećim prodajnim mjestima: Ilirija Travel agencija, hotel Ilirija, hotel Adriatic, hotel Kornati, marina Kornati, Camp Park Soline, te online preko Eventim.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...