Koristio državni prostor od 120 m2 za restoran, ali nije plaćao najamninu, DORH podnio tužbu

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, zastupajući Republiku Hrvatsku, podnijelo Trgovačkom sudu u Zadru tužbu protiv trgovačkog društva radi predaje u posjed poslovnih prostora u Zadru u naravi restoran ukupne površine 120.84 kvadratnih metara, a koje tuženik dugi niz godina koristi bez valjane pravne osnove.

– Prije podnošenja tužbe, ovo se državno odvjetništvo kao tužitelj obratilo tuženiku sa zahtjevom za mirno rješenje spora na temelju čl. 186.a. Zakona o parničnom postupku, a na koji se tuženik nije očitovao u roku od tri mjeseca od zaprimanja zahtjeva, zbog čega je Trgovačkom sudu u Zadru predloženo donijeti presudu kojom se nalaže tuženiku da tužitelju, odnosno Republici Hrvatskoj, preda u posjed poslovni prostor navedene ukupne površine u prizemlju zgrade, a koji u naravi čini restoran, uz naknadu parničnih troškova, stoji u priopćenju.

Riječ je o restoranu Dva ribara u Ulici Blaža Jurjeva na Poluotoku. Već ranije podnesena je tužba zbog nepodmirenog dugovanja u iznosu 485.773,20 kuna, no vlasnik se na to oglušio.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...