dva ribara na poluotoku

Koristio državni prostor od 120 m2 za restoran, ali nije plaćao najamninu, DORH podnio tužbu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, zastupajući Republiku Hrvatsku, podnijelo Trgovačkom sudu u Zadru tužbu protiv trgovačkog društva radi predaje u posjed poslovnih prostora u Zadru u naravi restoran ukupne površine 120.84 kvadratnih metara, a koje tuženik dugi niz godina koristi bez valjane pravne osnove.

– Prije podnošenja tužbe, ovo se državno odvjetništvo kao tužitelj obratilo tuženiku sa zahtjevom za mirno rješenje spora na temelju čl. 186.a. Zakona o parničnom postupku, a na koji se tuženik nije očitovao u roku od tri mjeseca od zaprimanja zahtjeva, zbog čega je Trgovačkom sudu u Zadru predloženo donijeti presudu kojom se nalaže tuženiku da tužitelju, odnosno Republici Hrvatskoj, preda u posjed poslovni prostor navedene ukupne površine u prizemlju zgrade, a koji u naravi čini restoran, uz naknadu parničnih troškova, stoji u priopćenju.

Riječ je o restoranu Dva ribara u Ulici Blaža Jurjeva na Poluotoku. Već ranije podnesena je tužba zbog nepodmirenog dugovanja u iznosu 485.773,20 kuna, no vlasnik se na to oglušio.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar