Luka Jurjević zlatom utvrdio svoje mjesto u reprezentaciji, Filip Šakić izborio broncu

Na prvenstvu hrvatske za kadete 2019. održanom  u subotu, 15. lipnja u Sportskoj dvorani Gripe Split, Luka Jurjević, član Taekwondo kluba Obrovac utvrdio je svoje mjesto u Hrvatskoj taekwondo reprezentaciji i  zajedno sa svojim klupskim kolegom Filipom Šakićem koji je izborio broncu postigao  veliki uspjeh za obrovački klub.

U 1/4 finalu prvi je na tatami izašao Filip Šakić protiv Nevena Čakljušića (Marjan ,Split) . Nakon lošeg starta i gubitka prve runde, Filip preuzima inicijativu i do kraja pobjeđuje sa 15-11.

Luka se u 1/4 finala bori protiv Roka Majića (Monter, Split) , vrlo brzog i taktički odličnog borca . U početku prilično tijesna i napeta borbu završava 30-11 u Lukinu korist .

1/2 finala , opet Filip prvi ide protiv Roka Ešegovića (Tigar, Zagreb) . Teška borba , oba natjecatelja oprezna , puni medusobnog respekta , prve dvije runde 0-0 .Treća runda donosi povremeni pad koncentracije obojici pa tako protivnik u dva navrata pogađa i vodi 4-0 , Filip pritišće i time navodi protivnika na pogrške i dolazi do 3-4 , u zadnjim sekundama Filip pogađa oklop kružnim udarcem iz okreta, ali nažalost elektronika ne registrira bodove  borba završava rezultatom  3-4 u korist Roka  i Filip ostaje na brončanoj medalji.

Dominik Aršulić (Duga Resa) predaje polufinalnu borbu, propušta Luki finalnu borbu protiv  Nevija Adilija ( Spirtus ,Zagreb ) sa kojim je već imao dva finala u kriterijskim turnirima za ulazak u reprezentaciju. Luka raspoložen, borben ,konkretan , kontrolira borbu od samog početka i završava finalnu borbu rezultatom 21- 2.

Ovim prvenstvom na najbolji mogući način završava trogodišnji kadetski staž ove dvojice naših sportaša . Luka je već u prva dva kriterijska turnira osigurao mjesto u reprezentaciji, a ovim zlatom je to još samo utvrdio. Filip je odradio odličnu polusezonu i da je bilo samo malo više sreće  bilo bi to i zasluženo srebro. Čestitke obojici naših sportaša na osvojenim medaljama i na svim ranijim odličnim nastupima. Ovo je veliki uspijeh za naše sportaše, ali i za klub koji nakon prošlogodišnje reprezentativke i državne prvakinje Marte Župan opet ima svog sportaša u dresu hrvatske reprezentacije, kazao je trener Luka Šoša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...