"Svaka mi nagrada puno znači"

Luka Modrić je Naj-igrač sezone 2018./2019.

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Sedam od sedam! Tako se može nazvati Trofej Nogometaš, Nogometnog sindikata, kada je u pitanju ona najvažnija nagrada. Kapetan Hrvatske reprezentacije Luka Modrić po sedmi put je uzeo svoj ‘kipić’. U sezoni u kojoj je osvojio sve svjetske nagrade bilo je logično i da ga izaberu hrvatski nogometaši i treneri. Glasovalo je 236 nogometaša i nogometašica, 30 trenera iz Prve HNL.

“Svaka mi nagrada puno znači, posebna zahvala mojim suigračima iz reprezentacije, a hvala i svim igračima i trenerima koji su dali glas za mene”, rekao je Luka Modrić.

Nakon Modrića, glavna ‘faca’ ove večeri bio je Dani Olmo. Dva ‘kipića’ su završila u njegovoj vitrini. Najbolji nogometaš HT Prve lige i najbolji igrač do 21 godine. Javio se u okupljenima u Opatiji video porukom.

“Najprije čestitam svim laureatima, žao mi je što nisam mogao biti sada s vama u Opatiji, moram biti tu sa mladom reprezentacojom Španjolske. Bila je to posebna sezona, ponosan sam na sve Dinamove rezultate.”

Uz Zaprešić Boyse i “Samo jedno” atmosfera je bila odlična.Boris Nemec, legendarni liječnik reprezentacije od prvog dana odlazi u ‘nogometnu mirovinu’. Dobio je nagradu “Dobri duh”.

“Ovo je priznanje, to nije moja nagrada, nego nagrada za sve moje suparnike koju su samnom od 1996. godine radili u reprezentaciji.”

Milan Kustić je pak izrazio zadovoljstvo da su se HNS i HUNS spojili i da je ova akcija odlična za promindžbu našeg nogometaša. Izabrana je idelana jedanaestorica ove sezone, a samo je Dominik Livaković ponovio uspjeh iz prošle sezone. Uz izbor među najboljih 11, dobio je i nagradu za najboljeg golmana HT Prve lige.

Zlatko Kranjčar, bivši izbornik obznanio je tko je najbolji trener! Nenad Bjelica nije mogao preuzeti nagradu, učinio je to njegov pomoćnik Nino Bule.Najbolja nogometašica je Leonarda Balog, članica ŽNK Osijek, a malonogometaš je Duško Martinac iz MNK Vrgorac.

Naj-igrač sezone 2018/19: Luka Modrić
Naj-igrač Prve HNL: Dani Olmo
Naj-11 Prve HNL: Livaković (Dinamo) – Kvržić (Rijeka), Theophile (Dinamo), Dilaver (Dinamo), Bradarić (Hajduk) – Ivanušec (Lokomotiva), Pavičić (Rijeka), Olmo (Dinamo) – Jairo (Hajduk), Petković (Dinamo), Puljić (Rijeka).
Naj-trener: Nenad Bjelica
Naj-vratar: Dominik Livaković
Naj-mladi igrač: Dani Olmo
Naj-nogometašica: Leonarda Balog
Naj-futsal igrač: Duško Martinac
Naj-sudac: Ivan Bebek
Dobri duh HR nogometa: dr. Boris Nemec
Naj-travnjak: Maksimir

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: