Pripazite

Mnogi griješe u jednoj stvari kada je vruće pa im je još lošije

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Važno je unositi dovoljno tekućine u organizam, posebno tijekom velikih vrućina kako ne bi došlo do dehidracije, no mnogi ljudi griješe kada im je vruće pa posežu za hladnim napicima, a to je pogrešno jer tada tekućini treba više vremena da se proširi tijelom i hidratizira ga. Najidealnije je ispijati vodu sobne temperature.

Također, tijekom ljetnih vrućina kada je vani zrak suh, a ne vlažan, preporuka je popiti topli čaj iako to možda mnogima zvuči odbojno. Naime, čaj će potaknuti znojenje, a time i brže rashlađivanje tijela.

Svakako izbjegavajte alkohol kada je vruće jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i ispijati manje količine kave.

Vodu sobne temperature je dobro popiti i ujutro na prazan želudac kako bi se poboljšao rad probavnog sustava. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to prakticirati ako želite smršavjeti jer potiče rad metabolizma. Također, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.

Imajte na umu da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa ju svakako treba nadoknaditi tijekom dana, ali pazite da ne pretjerujete u tome i odjednom popijete previše, najbolje je pomalo tijekom cijelog dana.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar