Mnogi griješe u jednoj stvari kada je vruće pa im je još lošije

Važno je unositi dovoljno tekućine u organizam, posebno tijekom velikih vrućina kako ne bi došlo do dehidracije, no mnogi ljudi griješe kada im je vruće pa posežu za hladnim napicima, a to je pogrešno jer tada tekućini treba više vremena da se proširi tijelom i hidratizira ga. Najidealnije je ispijati vodu sobne temperature.

Također, tijekom ljetnih vrućina kada je vani zrak suh, a ne vlažan, preporuka je popiti topli čaj iako to možda mnogima zvuči odbojno. Naime, čaj će potaknuti znojenje, a time i brže rashlađivanje tijela.

Svakako izbjegavajte alkohol kada je vruće jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i ispijati manje količine kave.

Vodu sobne temperature je dobro popiti i ujutro na prazan želudac kako bi se poboljšao rad probavnog sustava. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to prakticirati ako želite smršavjeti jer potiče rad metabolizma. Također, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.

Imajte na umu da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa ju svakako treba nadoknaditi tijekom dana, ali pazite da ne pretjerujete u tome i odjednom popijete previše, najbolje je pomalo tijekom cijelog dana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...