MORH: Od 1. lipnja vojnicima povećane naknade za rad

Povodom 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku o povećanju naknada za rad na terenu, stražarsku službu i dežurstvo djelatnih vojnih osoba, a odluka na snagu stupa 1. lipnja, priopćeno je u ponedjeljak iz Ministarstva obrane (MORH), javlja N1.

Od 1. lipnja tako će naknada za rad u terenskim uvjetima iznositi 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom iznosit će 150 kuna po danu, umjesto 120 kuna. Naknada za stražarsku službu iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom i neradnim danom utvrđenim zakonom naknada iznosi 150 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 120 kuna.

Naknada za dežurstvo iznosit će 100 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 85 kuna, a za vrijeme angažiranja subotom, nedjeljom, blagdanom ili drugim neradnim danom utvrđenim zakonom i danom koji prethodi blagdanu naknada iznosit će 130 kuna po danu, umjesto dosadašnjih 100 kuna.

Od 1. svibnja 2018. godine, zakonskim izmjenama, pripadnicima Hrvatske vojske vraćene su naknade za rad u terenskim uvjetima, naknade za stražarsku službu i naknadu za dežurstvo, koje su bile ukinute 2014. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...