pokušat će izboriti ono što su već izborili igrama

NK Zadar angažirao odvjetnika i uložio žalbu na odluku HNS-a o izbacivanju iz Druge lige

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nogometni klub Zadar podnio je, po punomoćniku odvjetniku Davoru Radiću iz Splita, Vijeću sportske arbitraže Hrvatskog olimpijskog odbora zahtjev za izvanredno preispitivanje odluke Žalbenog tijela za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza.

Ovim putem NK Zadar pokušat će izboriti ono što je već izborio igrama i rezultatima na zelenom travnjaku, odnosno osvojenim 8. mjestom u netom završenoj sezoni, a to je igranje u Drugoj HNL i sljedeće sezone.

Podsjećamo, odlukom Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a od 20.05.2019. odbijena je žalba NK Zadar s.d.d. na Odluku Komisije za licenciranje HNS-a, kojom našem klubu nije izdana licenca za Drugu HNL za natjecateljsku sezonu 2019./20.

S obzirom na konačnost te odluke za Hrvatski nogometni savez, NK Zadar je pravdu odlučio potražiti na sljedećoj nadležnoj instanci, a to je Vijeće sportske arbitraže HOO-a, gdje će pokušati dokazati da je Žalbeno tijelo prilikom donošenja svoje odluke pogrešno i nepotpuno utvrdilo činjenično stanje te je samim time materijalno pravo pogrešno primijenjeno kada je odbijena žalba Nogometnog kluba Zadar.

“Odlučili smo se na ovaj korak, jer smatramo da smo prije svega sportskim rezultatom, a onda i odrađenim poslom u postupku licenciranja zaslužili igrati Drugu HNL i sljedeće sezone. Držim da razlozi zbog kojih nam je odbijena licenca nisu takvi da bi se Zadru trebalo onemogućiti igranje Druge lige i nadam se da ćemo, u suradnji s našim odvjetnikom Radićem i drugim prijateljima koji nam pomažu u ovom postupku, to i dokazati”, kazao je Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar