Otocima Ravi te Velom i Malom Ižu obećano uvođenje wi-fi mreže

Gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić sa suradnicima obišao je prošlog tjedna otoke Veli i Mali Iž te Velu i Malu Ravu.

Cilj posjeta bio je sastanak s predstavnicima tamošnjih mjesnih odbora s kojima je zajedno potom obišao završene projekte izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture.

Na Maloj i Veloj Ravi probijeno je ukupno pet kilometara novih protupožarnih i poljskih putova dok je na Malom i Velom Ižu odrađena sanacija mjesnih i poljskih putova te dijela obalnog pojasa (Mali Iž) koji je najviše stradao u nevremenu.

Od novih projekata dogovoreno je uvođenje wi-fi mreže u svim spomenutim naseljima, a do ljeta planirano je postavljanje i novog vaterpolo igrališta u Maloj Ravi te dohrana mjesnih plaža. Predstavnici mjesnih odbora upoznali su gradonačelnika Dukića s prioritetnim zahvatima na komunalnoj infrastrukturi, potrebnim sanacijama u uljarama u Malom Ižu i na Veloj Ravi te potrebama za rad mjesnih odbora.

S obzirom da se bliži ljeto i turistička sezona, s gradonačelnikom su razgovarali o Zakonu o otocima, poglavito  o novom pravilniku o isporuci pitke vode na otoke koji je u proceduri donošenja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...