Cestitka_Uskrs

Pećnicu ne trebate paliti: Recept za brzi kolač od jogurta s keksom i voćem

Za vrijeme ljetnih vrućina pravilo mnogih je da se pećnici ne približavaju, međutim visoke temperature ne “ubijaju” i želju za kolačima pa je idealno rješenje u ovom razdoblju – kolač koji se ne peče.

Recept za jedan takav kolač na svom blogu kolaci.biz objavila je i Nataša Pralica.

Riječ je o kolaču od jogurta koji se brzo priprema, a kako je objasnila Nataša, njoj se recept sviđa jer je jednostavan i fleksibilan, a neke stvari mogu se i korigirati.

Recimo, ukoliko vam je ova količina previše, možete bez problema napraviti pola mjere. Voće koristite po želji i ako volite više voća slobodno ga dodajte, prenosi Zadovoljna.

Što se tiče šećera, za ovaj kolač od jogurta količinu sam korigirala po ukusu i s obzirom da sam koristila jagode bilo je dovoljno. Budete li koristili kiselije voće, možete dodati više šećera, napisala je Nataša i dodala da bi, nakon što ga složite, bilo dobro da kolač odstoji u frižideru jer će tako dodatno omekšati. Ona ga je primjerice ostavila preko noći. Kaže i da umjesto šlaga možete napraviti ganache.

Sastojci

– 1 kg petit keksa
– 1 l jogurta
– 50 gr šećera u prahu
– 500 gr opranih i izrezanih jagoda (voće i količina mogu po želji)
– 300 ml vrhnja za šlag
– margarin ili maslac za premazivanje tepsije

Priprema

1. U veću posudu dodajte izlomljeni keks.
2. Ulijte jogurt i sve pomiješajte
3. Ubacite narezano voće
4. Dodajte šećer u prahu i sve sjedinite
5. Tepsiju primjera 27 x 35 cm premažite margarinom ili maslacem
6. Smjesu rasporedite u tepsiji
7. Vrhnje za šlag izradite i premažite preko kolača
8. Kolač stavite u frižider, bilo bi dobro preko noći da keks potpuno omekša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...