Plesna Udruga Tim iz Preka proslavila desetu godišnjicu osnutka

Velikom priredbom ritmike i plesa Udruge Tim, izložbom radova likovne radionice Mala sirena te prvim nastupom polaznika tečaja gitare Gorana Kovačevića Gorna, u subotu je u POU Dom na žalu obilježen završetak zimsko-proljetnog ciklusa kreativnih radionica koje su pohađala djeca iz Preka, Sutomišćice, Poljane, Lukorana, Ugljana i Kali.

Bila je to ujedno i proslava desetogodišnjice osnivanja Udruge Tim, čije je plesne radionice dosad pohađalo više stotina djece s otoka Ugljana, Zadra, Zagreba i malih turista koji su ljetovali u Preku.

– Predstavile su se tri plesne skupine i jedna podskupina s pet plesnih točaka: napredna srednja skupina koju pohađa šest djevojčica (predškolske i školske dobi) pod vodstvom plesne pedagoginje Bernarde Klarin, najmanje plesačice (predškolski uzrast), srednja plesna skupina koju vodi Petra Valčić i najstarije plesačice pod vodstvom Bernarde Klarin, koje su većinom iskusne plesačice sa završenom glazbenom školom. Ukupno 34 djevojčice i djevojke koje su aktivno sudjelovale na plesnim radionicama cijele školske godine i za to dobile prigodne diplome, kaže osnivačica i predsjednica Udruge Tim Tihana Lončar Mazić.

Ali, dodaje, Tim neće mirovati ni nakon završetka školske godine, u srpnju i kolovozu održavat će se već tradicionalne ljetne plesne radionice koje su iznimno popularne među djecom i njihovim roditeljima.

– Naše plesne radionice postale su na neki način zaštitni znak Preka. Ples je najprirodnije sredstvo izraza jer slobodno i nesputano ritmičko kretanje pruža radost i zadovoljstvo, istraživanje u pokretu razvija kreativnost, a ponavljanje vještinu i sklad pokreta. Plesno-ritmički odgoj djeluje stimulativno na cjelokupni razvoj, uravnoteženost i osobnost djeteta, razvija motoriku tijela, potiče stvaralački pristup pokretu, razvija koncentraciju, smisao za estetiku pokreta, samodisciplinu i usredotočenost, potiče djecu na međusobno uvažavanje i suradnju pokretom, pojašnjava Tihana Lončar Mazić.

Ističe da Udruga Tim, osim što nudi i organizira plesni odgoj, djeci omogućuje i korištenje slobodnog vremena uz ples dva do tri puta tjedno, druženje, a ljeti zanimljiv sadržaj i djeci koja dolaze na ljetovanje pa su često polaznici i djevojčice i dječaci iz mnogih europskih zemalja.

– Naša udruga sudjeluje i u većini društvenih događanja na otoku, organizira brojne nastupe, djeca sudjeluju na natjecanjima plesnih skupina, obilježavamo Svjetski dan plesa, a više godina zaredom organizirali smo i Dječji festival plesa u Preku, na što smo najviše ponosni, te se nadamo da ćemo ga imati mogućnosti organizirati iznova već sljedeće godine, najavljuje predsjednica udruge i zahvaljuje svima koji su ih podržavali svih ovih godina,  Općini Preko, TZO Preko, POU Dom na žalu, Zadarskoj županiji, raznim ministarstvima i, naravno, roditeljima, javljaju Naši školji.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...