Podignuta optužnica protiv zadarskog ugostitelja Vedrana Ikića, prijeti mu do 5 godina iza rešetaka

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela protiv pravosuđa odnosno pomoći počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela (iz čl. 303. st. 1. Kaznenog zakona/11.)

– Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 13. studenog 2018. do 6. travnja 2019. u Zadru; u cilju skrivanja i omogućavanja bijega drugog osumnjičenika kako ne bi bio otkriven i uhićen po policijskim službenicima zbog počinjenja kaznenog djela iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, a za kojeg je znao da se nalazi u bijegu od 25. rujna 2018.; pružio pomoć tom osumnjičeniku. Tereti ga se da mu je dao na korištenje svoj motocikl marke Yamaha kao i pripadajuću motorističku kacigu, a sve to kako bi ovaj prekrio svoj identitet odnosno lice prilikom korištenja motocikla i kretanja tijekom svog bijega i skrivanja od policije u inkriminiranom razdoblju na području Zadra i Šibenika izbjegavajući policijske patrole. U noći 5./6. travnja 2019. taj je osumnjičenik, nakon druženja, upravljao navedenim motociklom i poginuo u prometnoj nesreći. S obzirom da se okrivljenik nalazi u istražnim zatvoru u optužnici je Općinskom sudu u Zadru predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, stoji u priopćenju DORH-a.

Riječ je o Vedranu Ikiću, poznatom zadarskom ugostitelju.

On je, krajem prošle i početkom ove godine, svoj motocikl dao na korištenje Denisu Paraću i na taj način omogućio lakši bijeg i skrivanje, iako je za njim mjesecima tragala policija.

Parać koji je početkom travnja poginuo u prometnoj nesreći u Ulici Hrvatskog sabora bio je u bijegu nakon što je policija posumnjala da je on bacio bombu u dvorište kuće poznatog zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu te mu izrešetao automobil Volvo.

Parać je čak devet godina bio u zatvoru zbog pljačke dostavnog vozila nekadašnje Dalmatinske banke. Parać i dvojica muškaraca su maskirani i naoružani ukradenim golfom kod Kopnenih vrata u Foši, pri izlasku s Poluotoka, presreli dostavni automobil spomenute banke u kojem su bila tri djelatnika i 2,5 milijuna kuna.

2014. godine upao je u policijsku klopku u Beogradu. S kolegom je u jednom restoranu preuzimao kuvertu s 30.000 američkih dolara od jednog američkog državljanina kojemu su prethodno, nakon saznanja da je prodao jahtu, prijetili i dolazili pred kuću tražeći od njega 70.000 eura.

Za ovo kazneno djelo prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...