Na naplatu stigao stari dug

Prijeti li zadarskoj Općoj bolnici blokada i kolaps zdravstvenog sustava u Zadru?

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Općoj bolnici Zadar uručeno je prije nekoliko dana ovršno rješenje Financijske agencije na iznos od 4 milijuna kuna, koje bolnica – nema!

Naime, glavnica duga koji bolnica za dodatne radove na bolničkoj kuhinji nije podmirila iznosila je 1,7 milijuna kuna, no dug se, zbog kamata, i više nego udvostručio.

Dvjema Lavčević tvrtkama koje su izvodile radove, presudom Visokog trgovačkog suda priznato je potraživanje s pripadajućim kamatama, no za bolnicu čiji proračun iznosi 17 milijuna kuna, odakle se financiraju plaće, tekuće poslovanje i sva nabavka, blokada računa na iznos od 4 milijuna kuna značila bi itekako ugrozu poslovanja.

Iako je, na papiru, osnivač bolnice Zadarska županija, koja je poznata da prilikom investiranja ne ide grlom u jagode, ostaje nejasno zašto Grad Zadar, čiji je prvi čovjek upravo i proizašao iz ove bolnice, jednokratnom donacijom ne podmiri sporni dug i bolnici makne sjekiru koja joj visi nad glavom.

Eto, za kojekakve Kosovarke i one-hit čuda se ima i nekoliko milijuna, no kada je riječ o zdravlju i standardu građana – tada u Gradu naš i nemaju sluha.

Što drugo i očekivati od gradonačelnika koji se smješka na apsolutno sve teme a neistomišljenike upućuje da sjednu na travicu i zapale joint. Ironično je što u našem gradu nema uređenog parka pa nema ni spomenute travice. Ni palmi. Ni ostalih stabala.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar