Pupić Bakrač: “Može li Dukiću netko od mudraca što ga savjetuju i glasnogovornika reći da prestane mljeti gluposti?”

Donosimo priopćenje županijskog vijećnika Marka Pupića-Bakrača u kojemu je satkao novu pjesmicu u svom već dobro poznatom stilu:

Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Dukić me prozvao kao mogućeg krivca zbog zastoja u gradnji hotela Maraska, bolje rečeno odustajanja od gradnje od strane Dogus grupe. Sve što smo mi tražili jest da se Dogus grupa ne dira u Maraska park i plažu Jadran, odnosno da se zaštiti javni interes. To bi trebao biti krimen?

Više puta sam upozoravao za Dogus da se radi o turskim Todorićima. Dug grupe iznosi preko 5 milijardi dolara a rejting agencije su rušile kreditni rejting tvrtke 3-4 puta u zadnjih godinu i pol dana. Jasno mi je da čovjek koji je izabran za gradonačelnika a na predizbornim sučeljavanjima nije znao što znači kratica CGO ( centar za gospodarenjem otpadom) i DPU ( detaljni plan uređenja) nije u stanju iščitati financijska izvješća koja se među ostalim nalaze i na stranicama Dogus grupe. Ali mi nije jasno kako ta pusta svita oko njega, ljudi koje plaća da misle i govore umjesto njega to nisu u stanju. Čemu ih onda plaća ? Zar nitko od njih ne zna pročitati i protumačiti gradonačelniku financijska izvješća Dogus grupe ?

Dobro ako ne znaju pretraživati inozemne stranice i čitati engleski barem su mogli otvoriti registar trgovačkih društava pa bi vidjeli da je tvrtka Dogus Croatia d.o.o poslovala sa gubitkom od preko 219 milijuna kuna u 2017. godini, a preko 12 milijuna kuna u 2018. godini. Svaki put kad otvori usta gradonačelnik provali nešto urnebesno (i cesta uz bolnicu mu je dobra lijepa i kvalitetna). Može li mu netko od tih mudraca što ga savjetuju i glasnogovornika barem reći da prestane mljeti gluposti? Mada se on stalno smije i krevelji ( čak i kada komentira bacanje djece sa balkona) njegova nekompetencija i neznanje sve su manje komični a sve više tragični.

Što se tiče Dogus grupe u tijeku je rasprodaja svega što se može unovčiti uključujući marine , hotele u Šibeniku i Dubrovniku… povlačenje iz Hrvatske. Sretan im put i daleko im kuća. Uz naše Todoriće ne trebaju nam još i turski.

ODLAZAK BURAKA I TURAKA

Suza suzu goni odlaze nam oni
Bosporski lešinari, prevara šampioni
Sustigla ih sudba na kraju
Na bubanj sve ode, propadaju
Cijeli grad  zapasati su htjeli
Udružili se s kime nisu smjeli
S lopovima tikve sadili
Što im rade nisu pazili
Zaduživati se nisu libili
U dugovima teškim zaglibili
Banke svoje iskaju
Ne daju im više da kiksaju
Nemaju više kamo
Moraju natrag tamo
Vraćaju se odakle su pošli
Kamo sreće da nisu ni došli
Sretan vam put pod nogama
Pozdravite islamistu Erdogana

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...