šok za iznajmljivače

Raste turistička pristojba; Ministarstvo predlaže da ljeti bude i do 20 kuna po krevetu!

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Pravilnikom se određuje i raspon godišnjeg paušala koji po krevetu plaćaju iznajmljivači i to u iznosu od 350 do tisuću kuna.

Ministarstvo turizma objavilo je prijedlog pravilnika o najvišem i najnižem iznosu turističke pristojbe koji će omogućiti povećanje tog nameta u sljedećoj godini, posebice u razdoblju od 1. travnja do 30. rujna, što bi se uvjetno moglo nazvati ljetno razdoblje.

U prijedlogu koji je ministarstvo uputilo u javno savjetovanje županijske skupštine sada će visinu pristojbe određivati u dva, a ne tri godišnja razdoblja. Visina pristojbe više neće ovisiti ni o tome u kojem se turističkom razredu nalazi neki grad i općina, piše Novi list.

Kad je u pitanju visina turističke pristojbe po osobi i noćenju, što je nekadašnja boravišna pristojba, ministarstvo je odredilo da se u ljetnom razdoblju ona može odrediti na najmanje deset, a najviše 20 kuna.

Prema prijedlogu Ministarstva turizma više nitko u ljetnom periodu ne bi mogao imati pristojbu nižu od deset kuna. U »zimskom« razdoblju pristojba se može odrediti u rasponu od sedam do najviše 14 kuna. Kad su u pitanju kampovi u ljetnom razdoblju županijske skupštine odredit će cijenu od osam do 15 kuna, a u zimskom od pet do deset kuna. Do sada su u kampovima najviše cijene boravišne pristojbe bile osam kuna.

Pravilnikom se određuje i raspon godišnjeg paušala koji po krevetu plaćaju iznajmljivači i to u iznosu od 350 do tisuću kuna. Dosad je taj raspon ovisno o turističkom razredu bio od 172 do 345 kuna, piše Novi list.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: