Sa dva jednostavna trika snizite temperaturu u vrelom autu za čak 10 stupnjeva, i to bez klime

Sjesti u pakleno vruć automobil nakon što je po ovim vrućinama satima stajao na suncu nije samo izrazito neugodno i iscrpljujuće, već može biti i opasno za život.

Postoji trik koji najbrže rashlađuje pregrijanu unutrašnjost vozila. Oni koji su ga isprobali tvrde kako spušta temperaturu za 10-ak stupnjeva, što je sasvim dovoljno da izdržite do odredišta. Sve što trebate učiniti, piše Net.hr ponavljanje je ovih dvaju koraka:

Spustite prozor na suvozačevoj strani i zatvorite vrata. Vozačeva vrata otvarajte i zatvarajte kao da mašete lepezom.

Tijekom ljeta je dobro na sjedala staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu…). Na taj način će vam biti ugodnije sjediti u automobilu, osjećaj vrućine bit će zasigurno manji. Također je dobra ideja nakon parkiranja ostaviti malo otvorene prednje prozore kako bi zrak stalno cirkulirao vozilom.

Još jedna neugodnost na ljetnim vrućinama nastupa kada konačno sjednete u automobil i trebate staviti ruke na upravljač, a on kao da je bio u štednjaku.

Zato volan smotajte na suprotnu stranu kada ostavljate vozilo. Jednom kad se vratite, samo ga zarotirajte dok se ne vrati u početni položaj i najvrući dio ostaje dolje, otkriva Net.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...