Sudac pustio 32-godišnjaka koji je usmrtio pješaka na slobodu, DORH se protivi odluci

Sudac istrage odlučio je kako se 32-godišnjak koji je 5. lipnja u ulici Benka Benkovića u Zadru usmrtio 55-godišnjeg pješaka pušta na slobodu.

Sjetimo, 32-godišnji vozač jurio je ovim predjelom Melade Fiatom šibenskih registarskih oznaka i zbog neprilagođene brzine nije se uspio zaustaviti kada je preminuli prelazio cestu u blizini pješačkog prijelaza.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je žalbu protiv rješenja suca istrage o odbijanju prijedloga za određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Nakon zaprimljenog rješenja suca istrage Županijskog suda u Zadru kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina na temelju čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a, državno odvjetništvo je podnijelo žalbu protiv rješenja suca istrage. Naime, prometna nesreća je uzrokovana uslijed neprilagođene brzine osumnjičenika i to na frekventnoj gradskoj prometnici u neposrednoj blizini trgovačkog centra i stambenih zgrada i to u trenutku dok je oštećenik prelazio kolnik pored obilježenog pješačkog prijelaza. Državno odvjetništvo smatra kako takva vožnja ukazuje na osobite okolnosti koje opravdavaju opasnost od ponavljanja kaznenog djela, zbog čega je u žalbi vijeću Županijskog suda u Zadru predloženo preinačenje rješenja suca istrage i određivanje istražnog zatvora osumnjičeniku, stoji u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...