Toni Filipi svladao glavnog favorita i osigurao medalju na Europskim igrama u Minsku

Hrvatski boksač teške kategorije, Toni Filipi, osigurao je minimalno brončanu medalju na Europskim igrama u Minsku, nakon što je u izuzetno zanimljivom i neizvjesnom meču svladao jednog od glavnih favorita, Adama Hamorija iz Mađarske.

Bio je to vrlo zanimljiv, aktivan i kvalitetan, ali prije svega neizvjestan meč, gdje je svaki udarac vrijedio i gdje je pobjedu na kraju odlučio samo subjektivni dojam petorice sudaca. Srećom po hrvatskog boksača, koji je odradio fantastičan nastup, trojica su to prepoznali i on odlazi u polufinale Europskih igara, čime je ujedno osigurao svoju prvu seniorsku medalju.

Oba boksača od prve sekunde su dala sucima do znanja kako su u Minsk došli dati sve od sebe i ostaviti najbolji mogući dojam. Udarci su sijevali s obje strane, na trenutke je jedan bio u prednosti pa bi onda drugi preuzeo. Tko bi napao i odlično pogodio, automatski bi i primao iz kontre. Bio je to uistinu vrhunski meč dva sjajna boksača.

Nakon prve runde Mađar je bio u maloj prednosti, budući da su treći, četvrti i peti sudac bodovali za njega. No, drugu rundu na njegovu stranu stao je tek prvi i Toni je prije posljednje runde bio u blagoj prednosti. Kako je Toni već osigurao pobjedu po drugom sucu, trebala su mu dvojica od preostalih i to je u fenomenalnoj posljednjoj rundu uspio napraviti. Obojica su dali sve od sebe i s razlogom su sve četiri ruke bile u zraku nakon posljednjeg gonga. No, na kraju je sudac podigao ruku Tonija Filipija, za kojeg su treću rundu bodovali treći i četvrti sudac. Tako je hrvatskom boksaču pobjedu donijela druga runda, koju je uzeo 4:1 i u konačnom zbroju mu nije naškodilo što je prvu i posljednju dionicu zapravo izgubio 3:2.

Polufinalni meč Tonija čeka u petak, kad će mu se suprotstaviti Muslim Gadzhimagomedov. 22-godišnji ruski boksač u prvom je kolu bio slobodan, dok je druga dva meča dobio čistom jednoglasnom odlukom prema svih pet sudaca. Budući da su u petak na rasporedu sva polufinala, nadamo se da će se Toniju tamo pridružiti i Marko Milun, prenosi FightSite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...