Toni se s Europskih igara vraća s broncom, idući cilj su Olimpijske igre u Tokiju

Hrvatska boksačka reprezentacija s Europskih igara u Minsku vraća se s dvije brončane medalje.

Toni Filipi odradio je vrlo dobar meč protiv 194 cm visokog Rusa, koji je također iznenadio podosta pasivnim pristupom. Čini se kako je time iznenadio Filipija, čija se glavna taktika vjerojatno svodila na udarce iz kontre. Takav pasivniji meč po pravilu više odgovara boksaču dužih ekstremiteta, što je u ovom slučaju bio Gadzimagomedov.

Prve dvije runde zapravo su bile teške za presuditi. Rus je pokušavao baciti više udaraca, no rijetko koji od njih je sjedao na pravo mjesto. No, niti Toni nije dovoljno dobro kontrirao pa je lako za pretpostaviti kako su suci nagradili inicijativu. Osim toga, u tako izjednačenim mečevima često puno znači i odakle boksač dolazi.

Treću rundu Toni je pokušao napasti, ali teško je prolazio kroz blok svog protivnika. Dva suca su to nagradila i dodijelili mu rundu, no svih pet su jednoglasno prve dvije dali Rusu, tako da je pobjeda bila jednoglasna i on odlazi u finale.

U svakom slučaju, dva hrvatska predstavnika u najtežim kategorijama dokazali su kako se može puno toga očekivati od njih. Idući cilj je plasman na Olimpijske igre iduće godine u Tokiju. Tko zna, možda se tamo Toni uspije osvetiti Gadzimagomedovu, kojeg Rusi već sada smatraju svojim možda i glavnim favoritom za boksačko zlato, prenosi FightSite.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...