Nevrijeme pogodilo Hrvatsku

Tuča razbijala aute u Slavoniji, jaka oluja pogodila Zagreb; Ljudi se na autocesti sklanjali u tunele!

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Nakon toplinskog vala već danas su u Hrvatsku stiglipljuskovi s grmljavinom, a lokalno je bilo i grmljavinskog nevremena uz prolazno jak vjetar, veću količinu kiše te tuču. Oluje su tijekom poslijepodneva zahvatile dijelove Slavonije i Dalmacije, a tijekom večernjih sati i područje cijele kopnene Hrvatske.

IstraMet javlja da je radar munja u razmaku od dva sata registrirao čak 16.360 udara munja.

Oko 21 sat nevrijeme je došlo do središnje Hrvatske. Munje paraju nebo nad Zagrebom, a počeo je padati i jaki pljusak.

“Ovo nedjeljno poslijepodne je vrlo nestabilno u unutrašnjosti Hrvatske, tako da pljuskova ima od ranog poslijepodneva, a bit će ih posebice u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima u gotovo cijeloj unutrašnjosti. I na području Gorskog kotara, središnje Hrvatske te na području Slavonije i Baranje. Pri tom nije isključena pojava jačeg grmljavinskog nevremena, ali čisto lokalno, na manjem području, posebice u večernjim satima”, rekao je za HRT Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Tuča razbija automobile u Slavoniji

U poslijepodnevnim satima jako je nevrijeme zahvatilo zapad Slavonije. Oko Novske i Okučana pala je tuča veličine loptice za golf koja je oštetila nekoliko automobila. Neverin javlja kako se u Novoj Gradiški pojavila pijavica.

Oluje su zabilježene i u dijelovima Dalmacije.

U poslijepodnevnim satima kiša, pljuskovi i tuča zabilježeni su iznad Dinarida i na padinama Kamešnice, sve do Hrvaca, javlja Dalmacija Danas.

Grmljavinski oblaci su donijeli pad temperature u Zagori i to za više od 10 stupnjeva.

Zaštita od tuče u tunelima

Kako javlja HAK, pojačan je promet na važnijim cestama, uključujući autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, Istarski ipsilon, Jadransku i Ličku magistralu (DC8).

Vozači su se od tuče skrivali čak i u tunelima. Jedan od njih poslao nam je snimku.

“Zatekli smo se na autocesti nedaleko Ogulina kad je počela padati tuča. Nakon par metara uočili smo prijelaz za životinje u čijem smo se tunelu sakrili. Prvi smo zaustavili automobil u zaustavnoj traci, a u sekundama nakon toga je to isto napravilo cca 10 automobila.Tuča je sve više padala, popunila se zaustavna traka i automobili su se počeli zaustavljati na cesti. U nekom su trenu obje trake bile popunjene automobilima. Cca 20 min je cca 50-ak automobila stajalo u tom tuneliću u obje trake.

Snimke tuče kao i skrivanje vozača u tunelima, koje je objavio Index, možete pogledati ovdje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar