Specijalizirani za obijanje sefova

Uhićena trojica muškaraca koji su u noći na petak provalili u sef u skladištu u Gaženici

Privatni album
Tamni način

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske i Druge policijske postaje Zadar u suradnji s Policijskim upravama ličko-senjskom i zagrebačkom te Mobilnom jedinicom prometne policije Ravnateljstva policije uspješno su proveli kriminalističko istraživanje nad kriminalnom skupinom specijaliziranom za provale u trgovačko-skladišne objekte koji posluju s većim količinama gotovog novca.

Naime, uhićeni su u noći sa četvrtka na petak provalili u skladište u Gaženici obili sef i iz njega ukrali više od 100 tisuća kuna.

Uz kaznenu prijavu zbog teške krađe pritvorskom nadzorniku su privedeni: 54-godišnjak iz Zagreba, 48-godišnjak iz Velike Gorice i 53-godišnjak iz Gračaca.

Voditelj službe Mršić je tom prilikom rekao:
„S obzirom da je prethodne večeri policijska ophodnja na tom području zamijetila sumnjivo kretanje terenskog vozila Zadarskih registarskih oznaka, ubrzo smo povezali da bi se radilo o džipu Land Rover u vlasništvu 53-godišnjaka iz Gračaca koji je u Gračacu pronađen i uhićen, dok se za vozilom nastavilo traganje.
Ubrzo je zamijećeno na auto cesti A-1 Bosiljevo Zagreb, te je od strane policijskih službenika Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, na odmorištu Desinec zaustavljeno, te su 54-godišnji vozač i njegov 48-godišnji suvozač privedeni u prostorije policije.
Pretragama je pronađen veći dio otuđenog novca, provalnički alat, više komada vatrenog oružja kao i druga oprema koju su provalnici koristili.“
Jure Ražov,pomoćnik načelnika Druge policijske postaje Zadar za poslove kriminalističke policije, je pritom objasnio način na koji je počinjeno kazneno djelo:

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se navedeni trojac počinitelja u noćnim satima s četvrtka na petak,  po prethodno smišljenom planu dovezao do prodajno skladišnog prostora trgovine u Zadru u ulici 84. Gardijske bojne HV Termiti, gdje su parkirali vozilo i provalili sporedna vrata i iz unutrašnjosti demontirali i otuđili metalni sef s novcem, nakon čega su se udaljili …“

Prilikom uhićenja trojca pronađen je veći dio ukradenog novca, dok se za ostatkom intenzivno traga.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar