26 prometnih nesreća za vikend, maloljetnik poginuo, dvije osobe teže ozlijeđene

U subotu, 27. srpnja, oko 19 sati u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, policijski službenici PU zadarske zaustavili su 57-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim automobilom marke Kia zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,11  promila, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja te se protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 751 vozilo i vozača, a poduzeli su 288 represivnih mjera.

Alkotestirano je 155 vozača, od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola, 117 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 4 bez položenog vozačkog ispita, 4 bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 18 vozača i 4 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 26 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osoba su zadobile teže, te jedna osoba lakše tjelesne ozljede.

Prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala dogodila se u nedjelju ujutro u 2.30 sati u mjestu Pakoštane u Ulici kraljice Jelene u neposrednoj blizini kućnog broja 82.

Na mjesto događaja izašla je HMP Biograd koja je u 2,56 sati konstatirala smrt maloljetne muške osobe u dobi od 17 godina dok je maloljetna muška osoba također u dobi od 17 godina zadobila teške tjelesne ozljede i nalazi se u Općoj bolnici Zadar.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...