3 Lava iz Rtine pobijedila na memorijalnom turniru u čast Mirka Miočića

Pošto nije potrebno puno pričati o liku i djelu Mirka Miočića, nakon pozdrava dobrodošlice okupljenima na turniru ipak se ukratko reklo o Mirku.

Rođen je 23.srpnja 1956.godine te je bio jedan od najpoznatijih hrvatskih kvizomana. Osnovnu i srednju školu završio je u Rijeci, 1978. završava studij prava no nikad nije diplomirao. 1991 godine vraća se u Rtinu. Mirko je prvi puta nastupio 1972. godine u kvizu Tri, dva, jedan gdje je osvojio drugo mjesto. 1982. godine prijavljuje se na Kviskoteku, gdje pobjeđuje 1983. te osvaja 20.000 dinara. 1986. godine nastupa u nekoliko emisija Kviskoteke te u superfinalu 1986. osvaja treće mjesto. Ispred njega su bili Radoslav Dodig i Robert Pauletić

Kasnije je uspješno sudjelovao u ostalim kvizovima i igrama asocijacije: Tri, dva, jedan, ali vrijedan, Diplomac, Izazov, Upitnik i Jackpot. Često se morao kvalificirati u hrvatskoj inačici kviza Tko želi biti milijunaš? putem najbržeg prsta. Kad je uspio, osvojio je 32.000 kuna.
Tijekom prvih godina Milijunaša, više od 50 drugih natjecatelja ga je zvalo kao joker zovi. Ta suradnja mu je donijela nešto više od 100.000 kuna, dok je natjecateljima osigurao oko 470.000 eura. Radi toga (Mirko je bio jedan od najpozivanijih jokera zovi), uredništvo hrvatske inačice Milijunaša izmijenilo je pravila tako da se ista osoba mogla zvati najviše tri puta u sezoni.Od 2013. godine do ožujka 2016. godine, bio je lovac kviza Potjera. Napustio je kviz radi zdravstvenih problema.
Nažalost Mirko nas je napustio 15.svibnja 2017.godine., preminuo je u zadarskoj bolnici.

Ideja turnira započeta je idejom Mjesnog odbora Rtina da se na jedan način obilježi lik i djelo Mirka Miočića, kao što je on obilježio nas, naše mjesto, općinu i grad. Zahvaljujući Mirku postali smo poznato mjesto u okolici Zadra. Ovdje rado spominjemo i našeg boksača Stipu Miočića. Tako je jedna mala Rtina postala poznata i daleko se čulo za nju po “najjačem i najpametnijem MIočiću”.
Kao i igre znanja tako je i briškula i trešeta obilježila život našeg Mirka. Svaki mještanin Rtine zna koliko je Mirko volio karte, koliko je sebe unosio u njih te s koliko je emocija igrao. Nema onoga koji nije poželio biti u Mirkovoj ekipi. Uostalom, ovdje u  kraju rađaš se s tim da znaš i igraš briškulu i trešetu i staro i mlado i veliko i malo! To je igra našega kraja. Igra koja spaja ljude, igra, koja zove na druženje.

Tijekom organizacije 1.memorijalnog turnira u briškuli i trešeti, nismo bili sami, najvećim dijelom organizira ga MO.Rtina te mještani ovog mjesta, svojim donacijama (ugostiteljski obrti, lokali, iznajmljivači), rado nam se priključuju  mještani ostalih mjesta općine RAŽANAC, dr. Nediljko Jović, Mirkov brat Marjan koji je ujedno bio i sudac turnira te Gostionica Uvala Plemići na čelu s Petrom Miočićem gdje je Mirko najvećim djelom svoga života boravio i igrao karte.
Zahvaljujemo se i Općini Ražanac na čelu s načelnikom Nikolom Miletićem koji se obratio okupljenima s par riječi, te TZ.Ražanac.

Odaziv je bio velik, skupilo se 16 ekipa. Već prvog dana prijavio se 12 ekipa. Jednu ekipu predvodio je i gradonačelnik Branko Dukić. U finalu su igrale ekipe 3 brata iz Ljupča i 3 Lava iz Rtine, koji su ujedno bili i najstariji sudionici memorijalnog turnira Mirko MIočić. Pobjednici su ekipa 3 lava iz Rtine koja je osvojila pršut!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...