Biotekine besplatne znanstvene radionice po peti put u Zadru – 14. i 15. srpnja 2019.

Bioteka dolazi u Zadar i ovog ljeta i provodi dva projekta u sklopu kojih će održati ukupno četiri radionice za osnovnoškolsku djecu s područja Zadra! Imate li kod kuće malog avanturista, prirodnjaka ili klinca kojeg jedva možete odvojiti od enciklopedije o životinjama i ne znate što biste s njim, pružite mu priliku da otkrije blaga prirode s nama!

Ove godine provodimo dva projekta

Edukacijske aktivnosti oba projekta provode se kroz niz edukativnih, zabavnih i problemski orijentiranih ”uradi sam” aktivnosti na otvorenom. U nedjelju (14. srpnja) obrađivat ćemo teme poput bioraznolikosti obalnog područja (koristeći biološku istraživačku opremu (lovke, dalekozore, mrežice, lupe, mikroskope…)) dok ćemo u ponedjeljak (15. srpnja) posebnu pažnju posvetiti interakciji flore, faune i čovjeka te njegovom utjecaju na nastupajuće klimatske promjene. Edukacija i informiranje u području ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama obradit će se sukladno posljednjim znanstvenim i stručnim saznanjima o ovoj temi, koristeći problemsko rješavanje kroz timski rad u parovima. Djeca će osmisliti i samostalno „riješiti“ određeni klimatski problem te svoje rješavanje temeljiti na kompleksnim faktorima koji u stvarnosti i utječu na klimatske promjene.

INFORMACIJE O RADIONICAMA

Mjesto odvijanja: plaža Puntamika, kod svjetionika Oštri rat (lokacija)
Vrijeme odvijanja:
nedjelja (14. srpnja 2019.) – projekt „Otključaj tajne živog svijeta – morska priča u Zadru“
radionica – 16:00 – 18:00
ponedjeljak (15. srpnja 2019.) – projekt „Obrazovanje djece za okoliš i prirodu“
radionica – 16:00 – 18:00
Dobna skupina: 6 – 13 godina (do 20 sudionika po radionici)
Cijena: besplatno
Prijave ispunjavanjem obrasca!

NAPOMENE:

Radionice u nedjelju i ponedjeljak su različite te je moguće sudjelovanje oba dana. U slučaju kiše, radionice će se svejedno održati. Ponesite kabanicu i prikladnu odjeću i obuću
Kontakt: [email protected] ili 097 7412 321

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...