Brzo i lagano

Brzi recept nedjeljom; Kolač s Nutellom koji za tren nestaje s tanjura

Screenshot

Ako ste ljubiteljica Nutelle i kremastih kolača, onda u nastavku slijedi recept koji će vas, kako tvdi i njegova autorica, raspametiti.

Ovaj kolač s Nutellom, osim što je ukusan, veoma je jednostavan za pripremu i ne oduzima puno vremena, a kad se ohladi preostaje vam samo uživancija, napisala je na svom blogu kolaci.biz Nataša Pralica i dodala da je ona prilikom pravljenja kolača koristila obruč, ali da se kolač može slagati i u protvan ili kao tortu.

Sastojci

Podloga:
– 250 grama mljevenog keksa
– 160 ml mlijeka
– 170 grama margarina ili maslaca
– 100 grama šećera
– 170 grama čokolade za kuhanje

Krema:
– 400 grama krem sira
– 60 grama šećera u prahu
– 250 grama Nutelle
– 800 ml vrhnja za šlag

Ganache:
– 200 ml vrhnja za šlag
– 200 grama mliječne čokolade

Priprema

Čokoladna podloga:

1. U lonac dodajte mlijeko, margarin, šećer i izlomljenu čokoladu za kuhanje
2. Stavite kuhati na srednju temperaturu dok se sastojci ne istope
3. Sklonite lonac sa strane i umiješajte mljeveni keks
4. Na tacnu postavite obruč promjera 22 X 30 cm i rasporedite smjesu. Kolač možete slagati i u protvanu ukoliko nemate obruč.
5. Čim se malo ohladi stavite podlogu u frižider da se stegne.

Ganache glazura:

Dok se podloga hladi pripremite ganache.

1. U lonac ulijte vrhnje za šlag i na srednjoj temperaturi ugrijte ga do vrenja
2. Prelijte ga preko iskidane čokolade i miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi

Dvije kreme:

1. Krem sir izradite sa šećerom u prahu
2. U većoj zdjeli izradite vrhnje za šlag da postane čvrsto, ali nemojte ga premutiti
3. Pripremljeni krem sir dodajte u šlag i miksajte ga najmanjom brzinom dok se sastojci ne sjedine
4. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela
5. U jedan dio dodajte Nutellu (ukoliko je potrebno možete ju malo istopiti u mikrovalnoj), najmanjom brzinom miksera sjedinite sastojke
6. Krenite slagati kolač

Slaganje kolača:

1. Podloga
2. Svijetla krema
3. Tamna krema
4. Ganache glazura

Kolač je najbolje rezati drugi dan, nakon što se dobro stegne u frižideru.

Dobar tek!

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar