Čekaju nas tradicionalne Kualjske ribarske noći – Tunuara, “Jedi što vrijedi” uz koncert TBF-a

Pozivamo Vas na tradicionalne Kualjske ribarske noći – Tunuara koje će se održati 18. – 20.7. 2019. Kualjske ribarske noći su najstarija fešta koja se održava na otvorenom u našem mjestu. Kali i njegovi ljudi od davnina duboko su vezani za ribe i ribanje, a slijedom razvoja turizma i turističke ponude oni su spojili i jedno i drugo što je kao splet novih okolnosti obogatilo cjelokupnu turističku ponudu mjesta. Svatko će naći jedan dio ribarskog ugođaja, mediteranskog podneblja koji će mu ostati u trajnom sjećanju.

Ove godine, za razliku od prijašnjih, Kualjske ribarske noći proširile su program na čak tri dana.

U četvrtak, 18.07. prvi dan fešte, održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju kaljskog brudeta, a da šug bude sočniji, pobrinut će se svojom klapskom pjesmom klapa Donat. Nakon večere očekuje vas neobičan koncert s otočkim jazz kvartetom „Čavot“ koji svira obrade tradicijskih napjeva otoka Ugljana.

Jutro u petak, 19.7. započinjemo znanstveno-stručnim skupom o ribarstvu u Općinskom domu, a večernji program fešte u luci Mul započinje u 17 sati kada se otvara gastro ponuda ribljih specijaliteta ‘Jedi što vrijedi’ – promocija ribe i ribljih proizvoda iz Kali.

A što bi bila ribarska noć bez natjecanja u ribarskim vještinama i ribarskim igrama, koje su na programu u 18h na srednjoj rivi. U 21h pozivamo svu djecu da pogledaju lutkarsko-glazbenu predstavu o budućem moreplovcu Tonku, a u 22 sata započinje tulum s koncertom Crvene jabuke.

U subotu u 13h započinje defile kaljskih ribarskih brodova Zadarskim kanalom, koji simbolizira snažnu prisutnost ribarstva kao gospodarske djelatnosti u selu, a čitavu godinu ga željno iščekuju djeca, mladi i stari kao događaj godine.

Od 17 sati nadalje  nastavljamo s gastro ponudom ‘Jedi što vrijedi’, nakon čega se selimo na srednju rivu gdje će čak 70 mažuretkinja otoka Ugljana i Pašmana, kao i njihove gošće iz Zadra i zadarske okolice pokazati što znaju. Doista popunjen dan završava koncertom legendarne splitske grupe TBF. Što više reći?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...