Croissant tri puta skuplji na otoku nego u Zagrebu: “Primjer smo lošeg turizma”

Načelnik Općine Murter-Kornati Toni Turčinov revoltiran cijema koje na otoku u ljetnim mjesecima skoče skoro duplo.

Žalosno je da kad dođe sezona cijene u svim dućanima skoče za 40 posto, Konzum,Tommy, Studenac,Mlinar, i svi ostali. Žalosno je da jedan kroasan dodje u Zagrebu 3 puta manje nego u Murteru. Pa da ipak ova država brine o ruralnim područjima, i provodi takvu politiku (pogotovo o otocima), ali to smo vidjeli na više primjera, napisao je na Facebooku Turčinov.

Načelnik je pozvao ministra Tolušića da posjeti Murter pa malo i kod njih priča o ruralnom razvoju i razvoju otoka, kako je prije dva mjeseca pričao u Vodicama.

U telefonskom razgovoru za Šibenik.in istaknuo je da Murter bilježi 1 posto više dolazaka, a to nije relevantno kad je otok primjer loše strane hrvatskog turizma.

“Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio. Croissant u centru Murtera u pekarnici košta 8 i pol kuna, a u istoj pekarnici u Zagrebu košta 3 kune. Kad govorimo o turizmu i o tome da je Hrvatska skupa destinacija, razumijem ljude s apartmanima jer im je sve skupo”, kazao je Turčinov, dodavši kako treba pronaći optimlan odnos cijene i kvalitete.

“Izgubit ćemo turiste ako ovako nastavimo”, kaže je načelnik izrazivši zabrinutost za ljude koji žele na brzinu zaraditi od turizma, podignu cijene za koje ne nude dobru uslugu ili proizvod, pa kukaju jer turisti ne troše novac.

“Nažalost, Ustavom je zabranjeno da se mi kao lokalna samouprava miješamo, tzv. tržišna sloboda”, zaključio je Turčinov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...