Daruvarac dobio poziv da ide u zatvor na odsluženje petogodišnje kazne, ima pravo žalbe

Darku Kovačeviću Daruvarcu (32), pravomoćno osuđenom na četiri godine zatvora zbog premlaćivanja 18-godišnje Zadranke, u utorak je na zadarskom Županijskom sudu uručeno rješenje o upućivanju na odsluženje kazne koju mu je odredio Županijski sud u Splitu, potvrdio je Hini glasnogovornik zadarskog Županijskog suda Hrvoje Visković.

“Kovačević se u roku od tri dana ima pravo žaliti na rješenje, o čemu će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru”, kazao je Visković.

Po pravomoćnosti rješenja Kovačevića će uputiti u jednu od hrvatskih kaznionica koju mu odredi Centar za dijagnostiku Ministarstva pravosuđa u Zagrebu, gdje će se obaviti njegova medicinska, socijalna, psihološka, pedagoška i kriminološka obrada.

Konačnu odluku o kaznenom tijelu, zatvoreni, poluotvoreni ili otvoreni uvjeti, u kojem će izdržavati kaznu zatvora, donijet će Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...