Dosta vam je nestabilnog vremena usred ljeta? Na vrućine ćemo ipak još malo pričekati

U Dalmaciji i sutra poslijepodne sunce! Bit će i malo oblaka, osobito na sjevernom dijelu i u unutrašnjosti, ali se kiša ne očekuje. Bit će malo toplije nego danas, od 26 do 28 stupnjeva. Međutim, bit će vrlo vjetrovito. Puhat će umjerena do jaka bura i tramontana koja popodne okreće na jak sjeverozapadnjak!

Na sjevernom Jadranu i popodne pretežno sunčano. U gorju, uz prolaznu naoblaku sredinom dana može pljusnuti. Ipak, bit će više sunčanih razdoblja i toplije nego danas – oko 27 uz obalu, od 21 do 26 u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Istre. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana.

Sutra se u Dalmaciji očekuju udari vjetra do 80 kilometara na sat

U ponedjeljak na kopnu još više sunčanih razdoblja. Kiša će biti vrlo rijetka i kratkotrajna i neće kvariti dojam sunčanog vremena. Puhat će slab sjeverac. Od utorka suho i postupno sve toplije. Krajem tjedna ponovno raste vjerojatnost za pljuskove, u četvrtak na zapadu, u petak i na istoku zemlje.

Bura će u ponedjeljak zapuhati i na sjevernom dijelu Jadrana i ojačati. Rastjerat će oblake pa će veći dio tjedna biti sunčano, čak i pretežno vedro. U četvrtak, okreće na jugo, na sjeveru raste vjerojatnost za pljuskove. U petak, pljuskovi su mogući i u Dalmaciji. Temperatura uglavnom do 30 stupnjeva!

Sutra se u Dalmaciji očekuju udari vjetra do 80 kilometara na sat. Iako uobičajene i česte, ovakve brzine vjetra uzrokovat će valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci trebali bi svakako pripaziti, pišu Vijesti.hr

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...