Evo dokaza svog jada i bijede zadarskog turizma; U špici sezone Varoš – prazna!

Prije desetak mjeseci na čelo zadarske turističke zajednice zasjeo je Mario Paleka. Kineziolog, dodali bi zli jezici. No eto, uz blagoslov Nevena Klarina, Branka Dukića i još nekolicine njih koji upravljaju Gradom, postavljen je na poziciju direktora spomenute TZ.

Na stranu što samo on nije imao reprezentativan plan, program i viziju, na stranu što je baš on morao s izmišljenog radnog mjesta napokon zasjesti na ono konkretno, držat ćemo se činjenica, koliko je to god moguće u ovoj situaciji.

Dakle, sinoć smo prošetali Poluotokom, onim najljepšim dijelom Zadra, koji bi u špici sezone, 6. srpnja trebao biti pun. U redu, možda ne očekujemo da je pretrpan poput dubrovačkog Starog grada ili splitskog Peristila, ali očekujemo barem tu i tamo koju gužvu, tu i tamo koji svjetski jezik. Korejski, barem.

No fotografija koju smo uslikali sinoć (ne, nije montaža), govori sve o turizmu na zadarski način. Na poluotoku nešto nakon 22 sata – nema žive duše. Ni ljudi, ni zabave, ni ponude. Samo prazni štekati i pokoji konobar koji u očekivanju gosta briše prašinu, provjerava cjenik…

Ne smatramo da je Mario Paleka, koji je ipak, dogovorio dolazak Rite Ore na dva sata na Višnjik, kriv za situaciju u gradu, no zadržat ćemo pravo vjerovati da je barem malo ove gorčine u ustima i grča u želudcu zbog pogleda na prazan grad, dio krivice nekoga od “njih”.

Čije? Ostavljamo to vama dragi čitatelji da kažete u komentarima na našem Facebooku

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...