Gošću iz Brazila u Zadru napale stjenice: “Apartman je izgledao čisto i normalno”

U nimalo ugodnom sjećanju turistkinji R.C. porijeklom iz Brazila ostat će nedavan boravak u našem gradu.

Umjesto na plaži ili u šetnji Kalelargom, dan je provela u bolnici.

Sve je bilo regularno. Odsjela je u jednom od apartmana. Bezbrižan ulazak u, kako sama kaže čist i posve normalan prostor, pretvorio se u ljetovanje iz horora.

Ujutro se probudila sa žarko crvenim plikovima po cijelom tijelu.

Rezervirala sam sobu u Zadru prošloga vikenda. Naizgled, sve je bilo čisto i normalno. No, napale su me stjenice tijekom noći. Situacija je bila loša i otišla sam u bolnicu. Pisala sam o tomu na TripAdvisoru. Saznala sam da stjenice mogu boraviti u prtljagi i odjeći. Već je zabilježena epidemija u Italiji, Francuskoj, Kaliforniji, napisala je između ostalog na jednoj od stranica gdje turisti dijele svoja iskustva.

Stjenice su crvenkastosmeđi, plosnati, ovalni insekti veličine sjemenke jabuke. Nakon hranjenja nateknu i postanu crveni.

Hrana im je ljudska ili životinjska krv. Hranjenje se odvija bezbolno jer stjenica izlučuje kemikaliju protiv zgrušavanja krvi koju siše i kemikaliju protiv bola.

Najčešće bolesti koje se vezuju uz stjenice jesu naknadno inficiranje rana od uboda odnosno ugriza stjenica nekom bakterijom ili nekim mikroorganizmom. Alergijske reakcije koje nastaju uslijed ubrizganih kemikalija protiv bola i zgrušavanja krvi. Uobičajeno se pojave unutar 24 sata ali često nastupaju i do 10 tak dana kasnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...