I zadarski zastupnik Vučetić raspisao se na ćirilici: “Ovo treba biti napisano…”

Desetak dana nakon odluke Ustavnog suda, koja je Vladi nametnula obvezu da srpskoj nacionalnoj manjini omogući upotrebu ćiriličnog pisma, resorni ministar konačno se oglasio o ovoj temi. Novi ministar uprave Ivan Malenica u izjavi uoči početka tematske sjednice Odbora za nacionalne manjine o pitanju ćirilice u Vukovaru potvrdio je da će Vlada sankcionirati lokalnu vlast.

– Vlada će poštivati odluku Ustavnog suda. Nadam se da će u listopadu ove godine Gradsko vijeće Vukovara donijeti odluku prema kojoj će ispoštovati vlastiti statut, tako da neće biti potrebe za raspuštanjem Gradskog vijeća, rekao je Malenica.

Pitanje dvojezičnih ploča u Vukovaru nije pitanje izdaje ili obrane Domovinskog rata, ono je pitanje mira i suživota, kaže izmešu ostalog saborski zastupnik Marko Vučetić.

Na Facebooku daje i pojašnjenje:

Pismom je započela civilizacija kojoj svi pripadamo. Tri pisma su obilježila hrvatsku povijest – glagoljica, ćirilica i latinica. Tko cijeni pismo, cijeni istinu i snagu uma, a bez uma i istine, nema ni istine o Domovinskom ratu.

Zar na latinici i na ćirilici ne bi trebalo pisati sljedeće:

U noći s 21.na 22. 11. 1991. na Ovčari su pripadnici JNA i srpskih paravojnih postrojbi ubili između 255 i 264 civila i vojnika, uglavnom Hrvata. To je najveći pojedinačni zločin u Domovinskom ratu;

У ноћи с 21.на 22. 11. 1991. на Овчари су припадници ЈНА и српских паравојних постројби убили између 255 и 264 цивила и војника, углавном Хрвата. То је највећи појединачни злочин у Домовинском рату.

Ja mislim da ova istina treba biti napisana na latinici i ćirilici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...