Instagram mijenja opciju o kojoj smo najovisniji. Što mislite o ovom potezu?

Otvorite li vaš korisnički profil pri Instagramu, vidjet ćete ukupan broj ljudi koji su označili neku vašu objavu sa ‘sviđa mi se’. Ali, ta društvena mreža trenutno testira i prikaz u kojem se ispod objave vidi samo korisničko ime i tekst ‘and others’.

Zašto to rade u Instagramu? Pa, uvode novitete kako bi skrenuli pozornost korisnicima na to kako je sadržaj važniji od pukog uspoređivanja tko ima više, a tko manje lajkova.

Naime, sve je više zabrinutih zbog utjecaja kojeg ta i druge društvene mreže imaju na samopouzdanje i druge osjećaje mladih ljudi.

Više istraživanja pokazalo je kako brza reakcija na objavljeni sadržaj može podići samopouzdanje ako je pozitivna, ali i djelovati depresivno ako broj lajkova nije zadovoljavajući. Neka od tih istraživanja pokazala su poveznicu između društvenih medija i mentalnog zdravlja, naročito kod mladih ljudi.

Testiranje novog prikaza krenulo je tijekom svibnja u Kanadi, da bi potom obuhvatilo Australiju, Novi Zeland, Irsku, Italiju, Japan i Brazil. Ideja je ukloniti pritisak lajkova, smanjiti stres zbog moguće loše reakcije i fokusirati se na dijeljenje onog što nam se doista sviđa.

Testiranje, tvrde u Instagramu, neće imati učinka na alate za mjerenje učinkovitosti kampanja koje koriste tvrtke. A instagrameri i dalje mogu vidjeti broj lajkova na svakoj njihovoj objavi ako kliknu na nju, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...