Ispitan 25-godišnji vandal; Napravio štetu od 750 tisuća kuna!

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine oštećenjem tuđe stvari opisanog po čl. 235. st. 1. u svezi sa st. 3. Kaznenog zakona. (17. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 30. svibnja 2019. u Zadru (Obala kralja Petra Krešimira IV), u cilju da znatno ošteti arhitektonsku instalaciju “Pozdrav suncu”, koja je u vlasništvu Grada Zadra, uporabom metalnog šahta razbio ukupno 38 solarnih ploča koje su sastavni dio navedene instalacije. Na opisani je način, osnovano se sumnja, oštetio Grad Zadar za iznos od oko 750.000,00 kuna. Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku), stoji u priopćenju.

Sjetimo, Zadranin T.K. krajem svibnja metalnim je predmetom, usred bijela dana, uništio čak 38 ploča na svjetski poznatoj instalaciji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...