Nije dobro biti gladan noću

Kakva god da je, večeru ne preskačite

Pixabay/ZARAPIX
Tamni način

Glad noću mogla bi utjecati na razinu inzulina, kolesterola i rad štitnjače, a to može dovesti do disbalansa hormona, što potom može uzrokovati brojne druge probleme.

Večera je obrok koji se najčešće preskače pa se posljedično ode u krevet gladan. Neki ljudi zbog toga ne mogu zaspati, pa se ipak dignu i malo prebiru po hladnjaku, no većina ipak uspije zaspati.

No, koliko je to zdravo? Stručnjaci tvrde da to nije neki problem ako vam se događa sporadično, ali ako vam prijeđe u naviku, problemi su na vidiku, piše Dnevni avaz. Takvo ponašanje može utjecati na razinu inzulina, kolesterola i rad štitnjače, a to može dovesti do disbalansa hormona koji onda može uzrokovati brojne druge probleme.

Osjećaj gladi prije spavanja uzrokovat će nesanicu. Mozak će dobiti informaciju da ste gladni i neće vam dopustiti da čvrsto zaspite. Gladovanje u večernjim satima neće vam pomoći ni kod mršavljenja. Tijelo će akumulirati masnoće kako bi “sačuvalo” energiju.

Nerijetko osobe koje ne jedu navečer preskaču doručak, a takve će osobe češće biti loše raspoložene. Sve u svemu – kakva god bila večera, ne preskačite je.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar