Kakva god da je, večeru ne preskačite

Glad noću mogla bi utjecati na razinu inzulina, kolesterola i rad štitnjače, a to može dovesti do disbalansa hormona, što potom može uzrokovati brojne druge probleme.

Večera je obrok koji se najčešće preskače pa se posljedično ode u krevet gladan. Neki ljudi zbog toga ne mogu zaspati, pa se ipak dignu i malo prebiru po hladnjaku, no većina ipak uspije zaspati.

No, koliko je to zdravo? Stručnjaci tvrde da to nije neki problem ako vam se događa sporadično, ali ako vam prijeđe u naviku, problemi su na vidiku, piše Dnevni avaz. Takvo ponašanje može utjecati na razinu inzulina, kolesterola i rad štitnjače, a to može dovesti do disbalansa hormona koji onda može uzrokovati brojne druge probleme.

Osjećaj gladi prije spavanja uzrokovat će nesanicu. Mozak će dobiti informaciju da ste gladni i neće vam dopustiti da čvrsto zaspite. Gladovanje u večernjim satima neće vam pomoći ni kod mršavljenja. Tijelo će akumulirati masnoće kako bi “sačuvalo” energiju.

Nerijetko osobe koje ne jedu navečer preskaču doručak, a takve će osobe češće biti loše raspoložene. Sve u svemu – kakva god bila večera, ne preskačite je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...