Klapa Bibinje velikim koncertom proslavila 30 godina postojanja

Klapa Bibinje na radost svih sumještana i gostiju održala je koncert za pamćenje. Velikim koncertom na Trgu Sri sela obilježili su 30 godina svog djelovanja. Bio je to koncert prepun emocija za sve članove klape jer na tom povijesnom mjestu, gdje su mnogi od njih odrasli i slušali prve klapske izvedbe dosad nisu održali samostalni koncert.

– Dojmovi nakon koncerta su više nego pozitivni. Koncert pun emocija, koncert za pamćenje. Srce puno` ko kuća, hvala svima od srca i sigurni smo da će ovo postati tradicija. Trg Sri sela bio je premalen, jedno veliko hvala svima – rekao nam je vidno uzbuđen Antonio Sekula, drugi tenor, koji je jučer slavio i svoj 31. rođendan.

Bibinjci su poznati kao čuvari klapske pisme, u Zadru među klapama postoji uzrečica kako nema klape bez jednog Bibinjca.

– Ovo je toliko emotivno za mene, ja sam nastupao pred mnogobrojnom publikom ali ovo večeras je nešto posebno, emocije su tolike da u jednom trenu me stislo u prsima da sam na trenutak pomislio da neću moći pustit glas – rekao nam je prvi tenor klape Ivica Sikirić Ićo koji je uz Zvonka Bralića  zvanog Mišu u Klapi Bibinje od samog početka.

Klapu Bibinje, koja je naslijedila mušku Klapu Fortuna iz Bibinja, 1989. godine okupio je profesor Ivica Fuzul koji je klapu odveo sve do velikih uspjeha na omiškim i drugim festivalima klapa devedesetih. Ono što je karakteristično za Klapu Bibinje je da u njoj pjevaju isključivo samo Bibinjci, malo je poznato i da su čuveni hit domaćeg autora Ante Sikirića prvi izveli s Tomislavom Bralićem u Jastrebarskom. Rad Klape prepoznala je i Općina Bibinje .

– Oni su naš ponos, ponos Bibinja – kratko nam je rekao Načelnik Bibinja, Bruno Bugarija koji je klapi uručio prigodnu plaketu u znak zahvalnosti za očuvanje kulture, klapske pisme i promicanju Bibinja diljem Domovine i svijeta.

Klapa Bibinje na FDK Omiš nastupila je čak dvanaest puta, od čega su šest puta izborili završnicu. Njihov ponos je i prva nagrada publike iz 1999. godine sa susreta klapa na Klisu i prva nagrada publike koju su osvojili 2011. godine na Hrvatskom festivalu klapa i mandolina u Opatiji.

– Bilo je nezaboravno, Bogu fala što nam je dao takve talente. Ponos ste i Dika našega Bibinja – poručila je Klapi njihova sumještanka Melita Sekula, brojni mještani željeli su čestitati Klapi ovaj veliki jubilej. – Oduševili su nas, predivan koncert, milina za slušati – neki su od komentara ponosnih sumještana ove Klape.

Na koncertu su nastupili uz pratnju Vjekoslava Šuljića iz Klape Munita koji su kao gosti i prijatelji nastupili i otpjevali svoj novi hit “Vratit će se naša dica”. Na klavijaturama Klapu je pratio i profesor Tomislav Pehar, a nastupio je i poznati pjesnik Ante Sikirić koji je za Klapu napisao nekoliko hitova. Voditeljica večeri bila je Vesna Matešić. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Općine Bibinje, Turističke zajednice Općine Bibinje, te komunalne tvrtke Bibinjac koji će na DVD -u izdati snimku koncerta.

Članovi klape Bibinje: Ivica Sikirić Ićo, prvi tenor, Antonio Sekula, drugi tenor, Mislav Šindija, bariton i voditelj klape, Mate Sikirić, bariton, Zvonko Mišo Bralić i Matej Sikirić, bas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...