“Mediji nas lažno stavljaju u kontekst droge, oružja i kriminala”; Iz Hype bara demantiraju da se premlaćivanje dogodilo kod njih

Nakon današnje objave zadarske policije kako je šestorka na Branimirovoj obali isprebijala muškarca, brojni lokalni i nacionalni mediji plasirali su informaciju kako se incident dogodio u klubu Hype. Prema spomenutim navodima 41-godišnjak je u noćnom izlasku otišao do toaleta koji je bio prisilno zatvoren. U njemu su, ističe se, bila šestorica muškaraca, inače zaštitari poznati zadarskoj javnosti iz noćne klupske scene, a koji su u tom željeli privatnost radi konzumacije droge. 41-godišnjak im je pomrsio račune i odlučili su se s njim obračunati.

Iz Hype bara obratili su se javnim priopćenjem, u kojem s ljutnjom ističu kako je ova situacija medijima dobrodošla da klub stave u kontekst droge, oružja i kriminala.

Senzacijama im se, tvrde, želi narušiti reputacija te napominju kako su dobrovoljno i savjesno pomogli policiji u rasvjetljavanju svih činjenica vezanih uz ovaj brutalan napad:

Ovim putem se nakon svih natpisa, osjećamo dužnim obratiti se svima, pa i vama, a vezano za učinjeno prozivanje u raznoraznim objavama kako bi rasvijetlili medijski insceniranu, i moramo priznati veoma maštovitu situaciju.

Ovaj post ne treba biti shvaćen kao bilo kakva vrsta opravdanja jer mi za istim nemamo potrebe, budući da ovom činu nedostaje bilo kakav oblik kako sudjelovanja Hype Bara, pa samim time i krivice u događaju koji se igrom slučaja odvio ne ispred, već u blizini našeg kluba. Naime, niti smo sudjelovali u, kako mediji jedva dočekavši, prenose “brutalnom premlaćivanju”, a niti smo isto potencirali, poticali, pomagali ili prikrivali.

Nadalje, naslovi medija kako su šestorica zaštitara sudjelovala u takvoj dogodovštini ispred Hype-a (pa ako mediji i nisu imali namjeru da to tako zvuči), u najmanju ruku implicira situaciju da su svoj doprinos u svemu dali upravo naši zaštitari sto je, naravno, apsolutno netočno.

Kao prvo, Hype bar nema šest zaštitara, već jednog čuvara ovog, inače mirnog i bez dosadašnjih izgreda, kluba. Dapače, isti je vidjevši što se pored “Vip-a” događa, kao svaki savjesni građanin htio pružiti pomoć, no u tako čemu je bio izravno odbijen.

Također, zajedno s čuvarom i vlasnikom kluba nadležne su službe obavile obavijesne razgovore koji su se, naglašavamo, dobrovoljno odazvali pozivu načelnika Bore Mršića, pa zaista nema mjesta širenju ovakvih dezinformacija i u krajnjem pogledu, vrijeđanja ugleda ovog kluba kao i njegovih zaposlenih i čuvara. Senzacije oko droge, oružja i bilo kakvog kriminala su doista pojmovi koje je bespredmetno vezati za izlazak te subotnje večeri.

Širenje laži, vrijeđanje, klevetanje i narušavanje ugleda i časti je osim nemoralno i neljudski, i kazneno djelo u što su nadležne policijske službe, ali i mediji, zasigurno upućeni. Shodno tome, ako imenovani mediji nastave pisati lažne informacije pritom klevetajući ovaj klub, njegov ugled, njegove zaposlenike i odgovorne osobe istog, bit ćemo prisiljeni cijeli ovaj slučaj prepustiti našem odvjetničkom timu koji će poduzeti odgovarajuće i za to potrebne mjere pred nadležnim tijelima.

Uz to, opravdano inzistiramo da se svi naslovi i dijelovi objavljenih tekstova koji upućuju na odgovornost Hype bar-a u ovakvom događaju isprave, jer je jedina nepobitna i nesporna činjenica ta da se nažalost na objavljenim slikama viđeni događaj doista odvijao ispred nekadašnjeg “Vip-a”, sadašnjeg A1 operatera koji je ustupio snimke svojih kamera.

Napadnutom želimo brz i iskren oporavak, te zaključno, želimo kriminalističkoj službi zadarske policije uspjeh u svim daljnjim akcijama, racijama i suzbijanju svakog zločina u ovom gradu, te po potrebi, stojimo na raspolaganju kao savjesni građani u potrazi za istinom, a ne lažima i huškanjima. Slijedom navedenog, iskreno očekujemo da neće biti potrebe za daljnjim obraćanjem ovog tipa. Hvala! Nastavljamo u veselom i druželjubivom tonu bas kao i dosada!!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...