Na Derivatu Let3, Repetitor, Šumovi protiv valova…; Prlja: “Sa zadarskom publikom imamo prisan i prijateljski odnos”

Danas se održava Derivat festival #1.

Događaj festivalskog karaktera započinje već u 17 sati Bankom na Derivatu, manifestacijom čiji je cilj umrežavanje i suradnja različitih formalnih i neformalnih udruženja kao put prema živoj i održivoj lokalnoj zajednici.

Nakon Banka na Derivatu slijedi glazbeni program, a raspored izvođača je slijedeći:

D. Klemenza: 19 sati
Šumovi protiv valova: 19.30 sati
dRBonito: 20.45 sati
The Siids: 21.30 sati
Let 3: 22.30 sati
Repetitor: 00.00 sati

Na dan održavanja festivala cijena ulaznice je 120 kn i može se kupiti na ulazu festivalski prostor od 19 sati. Detaljne informacije o Derivat festival # 1 možete pronaći na www.teatroverrdi.eu.

Uoči koncerta s pjevačem grupe Let 3, Zoranom Prodanovićem Prljom, razgovarala je Mare Knežević.

Nastupate u Zadru po tko zna koji put, ali na prvom izdanju Derivata. Veselite li se svirci?

– Veselimo se svakoj svirci pa naravno i ovoj na Derivat festivalu. Sa Zadrom i zadarskom publikom imamo dug, specifičan odnos koji je izuzetno prisan i prijateljski tako da smo sigurni u to da se i publika veseli ovom našem nastupu jednako kao i mi.

Ovaj nastup je drugačiji jer na njemu svirate samo prva dva albuma. Hoćete li se za to posebno pripremiti?

– Naravno da ćemo se pripremiti za taj repertoar koji jako volimo izvoditi.
Kad smo objavili reizdanja ta naša prva dva albuma smo napravili serijal koncerata koji smo nazvali “Let 3 u Rupi”, a održali su se u našoj prostoriji za vježbanje. U tom serijalu smo održali sedam koncerata na kojima smo izvodili materijal s ta dva albuma, na svakom koncerata je bilo prisutno stotinjak naših štovatelja i pamtimo ih kao jako uspješne. Nakon toga periodično održimo i takav nastup. Jedan od razloga je taj što zaista uživamo u izvedbi tog materijala drugi je taj što ga i naša publika voli, iako dobar dio tog materijala godinama izvodimo i na tzv. regularnim nastupima. Veseli nas to što se na tim nastupima okuplja i naša mlada publika koja je bila premlada, ili se još nije ni rodila u vrijeme kad su ti albumi izlazili. To još jedan argument za takav format našeg koncerta.

Kako danas gledate na ta dva prva albuma?

– Gledamo na njih s poštovanjem i ljubavlju. Nastali su u vrijeme raspadanja bivše države i odlično opisuju situaciju koja je ona vladala. Također, bez lažne skromnosti tvrdimo da su to vanvremenska i antologijska ostvarenja.

Zadarska publika vas voli, uz vas među ostalima nastupa i bend Repetitor iz Beograda, kakvu svirku predviđate za ovu toplu srpanjsku noć?

– Čestitke onome koji je radio program festivala i odlučio publici ponuditi dva vrhunska izvođača iste noći. Bit će to noć za sladokusce. Očekujemo izobilje užitka na Derivat festivalu. Pozivamo svih da nam se pridruže u uživanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...