Na Dugom otoku započinje show avantura Nenada Marčine

Kao što je i običaj, početkom drugog tjedna u mjesecu srpnju započinje show avantura u režiji Lučanina Nenada Marčina i trajat će do sredine mjeseca srpnja.

Vodič, novinar i show man, Marčina, pokretač  Zajednice društva turističkih vodiča Hrvatske i dugogodišnji predsjednik zadarske Udruge turističkih vodiča „Donat“ organizira u deset tjedana trideset i šest show programa naslova izbor Kraljice iznenađenja prilagođeno prostoru na području četriju županija: Zadarske, Šibensko kninske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske. Svoj show program započinje Marčina u ponedjelljak na njegovom Dugom otoku u Salima u poznatom Caffe baru „Maritimo“. Ma ne radi se samo o poznatom saljskom brandu Caffe baru„Maritimu“, već i onome zvučnome, bira se QUEEN OF SURPRISE, promidžba, magnet koji vabi, para uši u općinskom centru Dugog otoka, na saljskoj kardi oazi nautičara.

Već se tridesetak i više godina bavi Marčina izborom kraljice ili missice mjesta ili turističke destinacije.

Njegov show program počiva na rekreaciji, zanimljivosti i takmičenju. Odnosno,  na licu mjesta na dan izbora, izabere se desetak kandidatkinja iz različitih zemalja. Također, i stručni žiri je sastavljen od pet osoba, četiri kavalira i dame, koja je ujedno i predsjednica stručnog žirija. Ali, tu treba naglasiti, stručni se žiri formira od osoba iz različitih zemalja na licu mjesta.

Dokazao se Marčina profesionalcem u traženju ljepotica i članova žirija. Događa se, kako svih deset ljepotica budu iz deset različitih zemalja.  Izbori u njegovoj režiji su po kvaliteti kandidatkinja atraktivniji od samog izbora MISS WORLD. Pa zašto je to tako?

Kod izbora QUEEN OF SURPRISE nema politike, profesionalno se odrađuje, spontano, nenamješteno, bez lažnog gloumura, iskreno.

Dok vodi program istovremeno na više stranih jezika, dakako uz domaći hrvatski, prati ga glazba i pjesme snimljene na CD-u prilagođene programu Izbora kraljice iznenađenja.

Nastupao je Marčina sa mnogobrojnim poznatim hrvatskim pjevačima. Ipak, najviše je surađivao sa Zoranom Jelenkovićom, hodajućom enciklopedijom, glazbenikom, pjevačem, zabavljačem…

Svatko od gostiju pa i domaćina želi doživjeti atmosferu ljepote povezane  sa spontanošću iz različitih zemalja, radovati se, te do kraja navijati za kandidatkinju koja predstavlja njegovu zemlju.

Česta je pojava kako uz Kraljicu iznenađenja stoji i prefiks poput Vinska kraljica iznenađenja, ili pak se dodaje atributima Kraljica plaže iznenađenja, Kraljica sira, Kraljica maslinove grančice…

Na pitanje koja je razlika između animatora u hotelskim kućama i osobe koja vodi show program  na otvorenom uz nepoznatu publiku, odgovor Marčine je zanimljiv. Animatori u hotelima imaju svoje goste, zatvorena je to grupa i tu nema iznenađenja. Sve ti je poznato. Međutim, organizirati show progam na putničkim brodovima, terasama, hotelima, bazenima, plažama, vinskim podrumima…,sa osobama, putničarima iz čitavog svita nije jednostavno.  Prvi puta se susrećete sa damama kandidatkinjama isto tako i kavalirima iz desetak zemalja. S tim izabranim osobama na koncu komunicirate i veselite se. Također i publika sudjeluje u igri, komunikaciji, takmičenju… Znači, trebate imate puno internacionalnih utakmica u nogama. Osoba na prvi pogled od povjerenja. Nije važno od kuda nam osoba dolazi ali o toj destinaciji, njenom rodnom gradu ili mjestu morate znati osnovne podatke kako bi mogli steći povjerenje buduće kandidatkinje.

Nažalost, kazat će Marčina, rijetki su na području Lijepe naše koji se osude tako nešto organizirati iako su cijene angažmana primamljive a i ugodno je biti dio finog, zabavljačkog svijeta . Jedan od najuspješnijih organizatora i voditelja show programa je bio svakako dobro znani Zadranin Drago Čulina. Je li znate nekoga tko to još organizira?, pita se na kraju Nenad Marčina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...