Na zadarskom području naplaćeno 41.500 kuna kazni za “nedozvoljeno glisiranje”

Koordinirana akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe, kodnog naziva “SIGURNA PLOVIDBA 2019″, održat će se danas, 31. srpnja, s početkom u 10 sati, na području svih lučkih kapetanija, a završetak akcije predviđen je isti dan, u 19 sati.

Pojačani nadzor sigurnosti plovidbe u okviru akcije provest će djelatnici svih lučkih kapetanija u koordinaciji sa njihovim lučkim ispostavama te Službom za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS), čiji djelatnici će pružiti podršku sudionicima akcije, dojavama o uočenim područjima pojačanog prometa plovila, uočenim prekršajima u plovidbi, neidentificiranim i identificiranim pomorskim objektima, a naročito u slučajevima glisiranja preblizu obale.

Pojačan pomorski promet hrvatskim dijelom Jadranskoga mora razlog je održavanja sveobuhvatne koordinirane akcije, s ciljem demonstriranja operativne spremnosti i učinkovitosti nadležnih službi resornoga Ministarstva i kapetanija. Kroz preventivno djelovanje prema svim sudionicima u pomorskom prometu koji upravljaju raznim tipovima plovila, ukazat će se i na nužnost poštivanja sigurnosnih propisa tijekom plovidbe morem, posebno u nadzoru primjene pomorskih propisa iz sigurnosti plovidbe.

Ovogodišnja akcija pojačanoga nadzora posebnu pozornost usmjerit će na poštivanje propisa u slučajevima plovidbe uskim kanalima, te plovidbi i nedozvoljenom glisiranju unutar 300 metara od obale, nadzoru plaža, kupališta i koncesija, a osobita pažnja će se posvetiti nadzoru plovila za prijevoz putnika.

Na zadarskom području, od početka lipnja do 23. srpnja, donosi morski.hr, napisano je 38 kazni za nedozvoljeno glisiranje u iznosu od 41.500 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...