novonastale okolnosti mijenjaju priču, barem nakratko...

Nema Marića, nema ulaska u vojarnu; Zadarska županija do kraja godine trebala je preseliti s Poluotoka na Voštarnicu…

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Zbog novonastalih okolnosti, odnosno ostavke ministra državne imovine Gorana Marića, otkazuje se današnje potpisivanje Ugovora o darovanju državne imovine Zadarskoj županiji koje se trebalo održati u Maloj vijećnici Doma, javljaju iz Zadarske županije.

Ministar je u Zadru trebao potpisati ugovor o darivanju zgrada unutar bivše vojarne Stjepan Radić u kojoj su danas smještene Hitna pomoć, Dom zdravlja i Autonomni kulturni centar Nigdjezemska.

Mnogo je otpora ovoj odluci došlo od strane zadarske omladine zbog činjenice da im prijeti gašenje Nigdjezemske i skate parka Menza na Voštarnici.

Sjetimo, država je prosincu 2017. dio bivše vojarne darovala Gradu Zadru za potrebe izgradnje Centra za mlade, a preostali dio u travnju 2018. je darovan Longinovoj administraciji. Čak 3365 kvadratnih metara, s 2851 kvadratom dvorišne površine. Prema nekim procjenama vrijednost darovane nekretnine doseže čak šest milijuna i 640 tisuća kuna. Plan je bio da Županija s Poluotoka do kraja godine iseli u novi prostor. O sudbini atraktivne lokacije povrh Morskih orgulja, trebao je odlučiti i javnosti obznaniti sad već bivši ministar državne imovine Goran Marić.

Nadalje, u svibnju ove godine u bivšoj vojarni počeli su radovi na uređenju prizemlja glavne zgrade, za potrebe preseljenja I. Policijske postaje Zadar PU zadarske.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar