Nema Marića, nema ulaska u vojarnu; Zadarska županija do kraja godine trebala je preseliti s Poluotoka na Voštarnicu…

Zbog novonastalih okolnosti, odnosno ostavke ministra državne imovine Gorana Marića, otkazuje se današnje potpisivanje Ugovora o darovanju državne imovine Zadarskoj županiji koje se trebalo održati u Maloj vijećnici Doma, javljaju iz Zadarske županije.

Ministar je u Zadru trebao potpisati ugovor o darivanju zgrada unutar bivše vojarne Stjepan Radić u kojoj su danas smještene Hitna pomoć, Dom zdravlja i Autonomni kulturni centar Nigdjezemska.

Mnogo je otpora ovoj odluci došlo od strane zadarske omladine zbog činjenice da im prijeti gašenje Nigdjezemske i skate parka Menza na Voštarnici.

Sjetimo, država je prosincu 2017. dio bivše vojarne darovala Gradu Zadru za potrebe izgradnje Centra za mlade, a preostali dio u travnju 2018. je darovan Longinovoj administraciji. Čak 3365 kvadratnih metara, s 2851 kvadratom dvorišne površine. Prema nekim procjenama vrijednost darovane nekretnine doseže čak šest milijuna i 640 tisuća kuna. Plan je bio da Županija s Poluotoka do kraja godine iseli u novi prostor. O sudbini atraktivne lokacije povrh Morskih orgulja, trebao je odlučiti i javnosti obznaniti sad već bivši ministar državne imovine Goran Marić.

Nadalje, u svibnju ove godine u bivšoj vojarni počeli su radovi na uređenju prizemlja glavne zgrade, za potrebe preseljenja I. Policijske postaje Zadar PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...