Kiša pala u maloj količini

Od Umaga do Zadra noćas više od 20 tisuća munja

Ilustracija nepovezana s događajem
Tamni način

Sukladno predviđanjima prognostičkih modela, na moru sjevernog Jadrana u ponedjeljak navečer atmosfera se naglo destabilizirala.

U sporoj sjeverozapadnoj struji grmljavinski sustavi stalno su se obnavljali na moru te se sporo približavali zapadnoj obali Istre. Veći dio zapadne Istre nevrijeme je zaobišlo, a tek je rubno zahvatilo krajnji jug poluotoka.

Samim time i količine kiše koje mjerimo do 1 h su male. Najviše je palo u Pomeru, 7 mm, te na Rtu Kamenjaku, 6 mm. U Puli je zabilježeno tek 2 mm, koliko i u Labinu te Umagu. U većem dijelu središnje Istre palo je tek nekoliko kapi kiše, odnosno riječ je o nemjerljivim količinama.

Zabilježena je iznimno velika grmljavinska aktivnost. Od Umaga do Zadra u samo 2 sata zabilježeno je više od 20 000 udara munja! Nevrijeme ne jenjava i u vrijeme pisanja ove vijesti, a u 1 sat i 20 minuta glavnina se nalazi na moru zapadno od Malog Lošinja i kod Kornata.

Utorak nam donosi još nestabilnije vrijeme, naročito navečer i u noći na srijedu kada ponovno može biti jakih neverina, javlja Istramet.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar