Od Umaga do Zadra noćas više od 20 tisuća munja

Sukladno predviđanjima prognostičkih modela, na moru sjevernog Jadrana u ponedjeljak navečer atmosfera se naglo destabilizirala.

U sporoj sjeverozapadnoj struji grmljavinski sustavi stalno su se obnavljali na moru te se sporo približavali zapadnoj obali Istre. Veći dio zapadne Istre nevrijeme je zaobišlo, a tek je rubno zahvatilo krajnji jug poluotoka.

Samim time i količine kiše koje mjerimo do 1 h su male. Najviše je palo u Pomeru, 7 mm, te na Rtu Kamenjaku, 6 mm. U Puli je zabilježeno tek 2 mm, koliko i u Labinu te Umagu. U većem dijelu središnje Istre palo je tek nekoliko kapi kiše, odnosno riječ je o nemjerljivim količinama.

Zabilježena je iznimno velika grmljavinska aktivnost. Od Umaga do Zadra u samo 2 sata zabilježeno je više od 20 000 udara munja! Nevrijeme ne jenjava i u vrijeme pisanja ove vijesti, a u 1 sat i 20 minuta glavnina se nalazi na moru zapadno od Malog Lošinja i kod Kornata.

Utorak nam donosi još nestabilnije vrijeme, naročito navečer i u noći na srijedu kada ponovno može biti jakih neverina, javlja Istramet.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...