Tvrtka Maraska i Hotel Kolovare

Odjelu neonatologije stol za reanimaciju vrijedan 95 tisuća kuna; Novorođenče se u njemu ugrije i dobije kisik

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Tvrtka Maraska, zajedno s Hotelom Kolovare, poklonila je stol za reanimaciju Odjelu neonatologije Opće bolnice Zadar u vrijednosti 95 tisuća kuna.

Voditeljica odjela, Linda Pavić kaže kako se prethodni stol iznenada pokvario te su zbog toga kontaktirali gradonačelnika, ginekologa Branka Dukića, koji ih je spojio s budućim donatorima.

“Još jedino nemamo rendgen aparat koji je dosta skup, a što se tiče druge aparature, dobro smo opremljeni”, dodaje Pavić koja smatra da je broj zaposlenika na Odjelu također dovoljan.

Tamo trenutno rade tri neonatologa, a imaju i dvije specijalizantice, ali su obje na porodiljnom dopustu.

Stol se upotrebljava od prvog dana rođenja – novorođenče se, nakon dolaska iz rodilišta, u njemu ugrije, dobije kisik te se prati njegov razvoj.

Uz njega se u slučaju dišnih problema, koristi i aparat za neinvazivnu ventilaciju, u vrijednosti od 130 tisuća kuna, koju je Općoj bolnici prije dva mjeseca donirala Tankerska plovidba d.d..

Voditeljica Odjela zahvalila im se iako nisu bili prisutni, kao i direktoru Maraske Stipi Bevandi te većinskom vlasniku Hotela Zadar Milanu Miletiću, koji su predali donacije.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar