Odjelu neonatologije stol za reanimaciju vrijedan 95 tisuća kuna; Novorođenče se u njemu ugrije i dobije kisik

Tvrtka Maraska, zajedno s Hotelom Kolovare, poklonila je stol za reanimaciju Odjelu neonatologije Opće bolnice Zadar u vrijednosti 95 tisuća kuna.

Voditeljica odjela, Linda Pavić kaže kako se prethodni stol iznenada pokvario te su zbog toga kontaktirali gradonačelnika, ginekologa Branka Dukića, koji ih je spojio s budućim donatorima.

“Još jedino nemamo rendgen aparat koji je dosta skup, a što se tiče druge aparature, dobro smo opremljeni”, dodaje Pavić koja smatra da je broj zaposlenika na Odjelu također dovoljan.

Tamo trenutno rade tri neonatologa, a imaju i dvije specijalizantice, ali su obje na porodiljnom dopustu.

Stol se upotrebljava od prvog dana rođenja – novorođenče se, nakon dolaska iz rodilišta, u njemu ugrije, dobije kisik te se prati njegov razvoj.

Uz njega se u slučaju dišnih problema, koristi i aparat za neinvazivnu ventilaciju, u vrijednosti od 130 tisuća kuna, koju je Općoj bolnici prije dva mjeseca donirala Tankerska plovidba d.d..

Voditeljica Odjela zahvalila im se iako nisu bili prisutni, kao i direktoru Maraske Stipi Bevandi te većinskom vlasniku Hotela Zadar Milanu Miletiću, koji su predali donacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...