postoji jedan slučaj iz lijepe naše

Odjenete li majicu s logom marihuane mogli biste završiti na sudu s optužnicom

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Odjenete li majicu s logom marihuane, kakve se slobodno prodaju preko interneta, u shopping centrima i na štandovima, mogli biste biti optuženi za promicanje droge.

Upravo se to dogodilo jednoj ženi iz Zagreba koju je policajac usred noći zaustavio “jer tako drsko promovira marihuanu” pa se sad već 4 godine povlači po sudovima, a tu nevjerojatnu priču doznao je Jutarnji list.

Već četiri godine sud i policija mira ne daju 33-godišnjoj Zagrepčanki zbog majice koju je nosila.

U srpnju 2015. bila je u večernjem izlasku nosila je majicu sličnu ovoj. Na njoj je bio crni logo indijske konoplje. U tri sata noću kad je izašla, to je na ulici uočio policajac.

Majica joj je oduzeta i krenuo je sudski progon “zbog promidžbe droge”. Mnogima zvuči apsurdno, ali tako je. Krivom ju je proglasio Prekršajni sud, a nakon žalbe i Visoki prekršajni sud. Odvjetnik se ponovno žalio na presudu.

“Ona tu majicu nije napravila u kućnoj radinosti da bi širila poruku. Potpuno je indiferentna po pitanju legalizacije, niti to konzumira, niti ju je briga. Dobila ju je na poklon, iz renomirane trgovine dopušteno ju je prodavati, dakle ona je mislila da je dopušteno i nositi je”, kaže odvjetnik osumnjičene za RTL.

Takva se odjeću može nabaviti na svakom koraku, bilo u trgovinama ili na internetu.  Marihuana je i popularni motiv u tetoviranju. Ali odgovorni tattoo majstori svoje mušterije upozoravaju na moguće probleme sa zakonom.

“Ne mogu reći da ih nije bilo, da ih nismo radili tu i tamo. Obično smo ih upozoravali da ih stave negdje gdje je mogu sakriti da ne bi bilo problema sa zakonom. Ali to je dizajn, ideja koja se koristi za tetoviranje”, ističe Siniša Boc, tattoo majstor.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar