Ostalo je slobodnih mjesta za jesen; Po jedno na Psihologiji i Sestrinstvu, preko trideset na Učiteljskom, Talijanskom…

Završeni su upisi studenata u prvu godinu jednopredmetnih preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih jednopredmetnih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija te dvopredmetnih preddiplomskih sveučilišnih studija na Sveučilištu u Zadru u ljetnom roku. Na temelju rezultata državne mature i preko razredbenog postupka u ovom su roku upisana ukupno 774 studenta.

Iako je za pojedine studije stiglo i preko 1.000 prijava, na svima je ostalo slobodnih mjesta jer pojedini kandidati do posljednjeg trenutka nisu vršili odabir željenog studija, pa su tako mnogi koji su prijavili dio studija ostali neupisani. To se pogotovo odnosi na vrlo tražene studije (Psihologija, Učiteljski studij, Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Kultura i turizam, Menadžment, Sestrinstvo, Pedagogija, Anglistika, Ruski, Jezik i komunikacija, Sociologija), na kojima su ispod crte ostali odlični kandidati kojima je taj studij bio prvi izbor, ali ga nisu uspjeli upisati zbog neodlučnosti drugih kandidata.

Svi oni koji do sada nisu upisali željeni studij moći će se prijaviti u jesenskom roku, za upis na nekoj od studijskih grupa u kojoj je ostalo slobodnih mjesta.

Na redovitim jednopredmetnim studijima za studente koji se upisuju na temelju rezultata državne mature slobodna su još 163 mjesta.

Najviše je mjesta ostalo na Učiteljskom studiju izvan sjedišta Sveučilišta u Gospiću – 32; Hrvatski jezik i književnost nudi 31 mjesto, Arheologija 28, Primijenjena ekologija u poljoprivredi 23, Informacijske znanosti 22, Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa 14, Podvodne znanosti i tehnologije 12, Povijest 10…

Manji broj mjesta ostao je i na studijima Geografija; smjer: Primijenjena geografija (8), Nautika i tehnologija pomorskog prometa (5), Učiteljski studij u Zadru (4), Kultura i turizam (3), Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (3), Menadžment (2), te po jedno mjesto na Psihologiji i Sestrinstvu.

Na dvopredmetnim studijima najviše je mjesta ostalo na Filozofiji (35) i Talijanskom jeziku i književnosti (31). Slijede Francuski jezik i književnost te Njemački jezik i književnost s po 26, Latinski jezik i rimska književnost (24), Geografija; smjer: nastavnički (22), Talijanski jezik; smjer: prevoditeljski (18), Povijest umjetnosti (16), Teološko-katehetski studij (15), Grčki jezik i književnost (14), Španjolski jezik i književnost (11), Etnologija i antropologija (7), Hrvatski jezik i književnost (5), po dva na Pedagogiji, Povijesti i Ruskom jeziku i književnosti, a jedno na Anglistici i Sociologiji.

Za kandidate koji su maturirali prije 2010. godine te upisuju studij na temelju razredbenog postupka ostala su slobodna 23 mjesta na jednopredmetnim i 43 na dvopredmetnim redovitim studijima. Za sve kandidate koji žele upisati izvanredni studij slobodno je još 146 mjesta. Više informacija može se pronaći na mrežnoj stranici Sveučilišta: www.unizd.hr pod „Upisi“.

Na temelju razredbenog postupka upisuju se i kandidati na izvanrednim preddiplomskom studijima. Po 60 mjesta nudi se za studije Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa te Nautika i tehnologija pomorskog prometa, po 40 mjesta za Kulturu i turizam i Podvodne znanosti i tehnologije, 37 za Primjenjenu ekologiju u poljoprivredi, 21 za Stručni preddiplomski studij Informacijskih tehnologija, 15 za Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, 13 za Menadžment i 2 za Sestrinstvo.

Sukladno Sporazumu o suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske Sveučilište je osiguralo i posebnu upisnu kvotu od dva mjesta po studijskom programu za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskoga iseljeništva.

Upisi pristupnika u jesenskom roku obavljat će se od 18. do 20. rujna 2019. godine, na temelju konačnih rang-lista, radnim danom od 9 do 12 sati i od 13 do 15 sati u tajništvima nadležnih odjelana (jednopredmetni studiji) i Uredu za preddiplomske i diplomske studije (dvopredmetni studiji).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...