Ostatak srpnja donosi niz zanimljivih događanja u Starigrad – Paklenici

Ostatak srpnja u Starigradu-Paklenici donosi niz raznolikih događanja. U ponedjeljak 22.srpnja održat će se koncert klape Iskon dok se srijedu 24.srpnja priprema  animacijski program uz nagradne igre za najmlađe. U četvrtak 26.srpnja slijedi gostovanje riječke plesne skupine Flame koja će izvesti plesnu predstavu Bohemian Rapsody inspiriranu najvećim hitovima legendarne grupe Queen. Posljednja subota u srpnju tradicionalno je rezervirana za Slavonsku večer uz prigodnu gastro ponudu za sve posjetitelje.  Sva događanja se odvijaju u večernjim satima na ljetnoj pozornici u centru Starigrada-Paklenice(riva Bikarija).

U Selinama se 25.srpnja slavi blagdan Sv.Jakova a u nedjelju 28.srpnja u crkvi Male Gospe u Selinama  sopranistica Marija Ticl i Domeniko Briški na klaviru izvode koncert ozbiljne glazbe. Na žalost, glumačka družina Histrioni je zbog iznenadnih organizacijskih poteškoća morala otkazati  izvođenje kazališne komedije Tajkuni najavljene za ponedjeljak 29.srpnja u Starigradu.

Sve do jeseni posjetiteljima Rivijere Paklenica su dostupne i 3 izložbena postava. Ljubitelji Karla Maya i filmova o Winnetouu rado posjećuju tematski spomen prostor uređen u nekadašnjem motelu Paklenica u sklopu Bluesun hotela Alan. Radi se o originalnom prostoru u kojemu su bili smješteni članovi filmske ekipe za vrijeme snimanja filmova 60-ih godina prošlog stoljeća. Postav prostora obuhvaća filmske rekvizite, brojne dokumentarne fotografije i replike spavaonica iz vremena nastanka filmova.

U etno kući Marasović u istoimenom zaseoku smještenom na samom ulazu u NP Paklenica svakodnevno od 14.00-21.00h je moguće posjetiti izložbu „Mirila – počivala duša“, posvećenu nekadašnjem običaju izgradnje mirila, kamenih spomen obilježja smještenih uz velebitske putove, danas zaštićenog kulturnog dobra RH. Uz upoznavanje sa ovom jedinstvenom baštinom kroz izložbeni postav, posjetitelji se mogu uputiti u obilazak očuvanih lokaliteta mirila u zaleđu Starigrada-Paklenice i zaseoka Ljubotić uređenim poučnim stazama.

U Podzemnom gradu Paklenice, novom posjetiteljskom centru NP-a smještenom u kanjonu Velike Paklenice i ove je godine moguće posjetiti izložbu fotografija Paklenice. Autor fotografija je Dujo Bušljeta, čuvar prirode u NP-u Paklenica, a fotografije su nastale tijekom 20 godina provedenih u obilascima Parka, kroz sva godišnja doba i sve vremenske uvjete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...