Otvorena 13. izložba fotografija Otočni fotografi Zadarske županije

U Crkvi sv. Dominika u Zadru 11. 7. 2019. otvorena je 13. izložba fotografija Otočni fotografi Zadarske županije. Izloženo je 39 fotografija od 19 autora.

Sudjeluju fotografi: Belić Tanja, Bilosnić Pablo, Bilosnić Tomislav Marijan, Blagdan Zdravko, Dorkin Katarino, Ivanov Tomislav, Jaša­ Ante, Kurtin Barbara, Letinić Miljenko, Longin Marko, Luštica Boris, Marčev Nenad, Mavar Ratko, Meštrović Aldo, Panović Silvio, Stanin Julijan, Šangulin Robbie, Varenina Mladen i Jeričević Mirjana pozvana gošća iz Žrnova na otoku Korčuli.

Uvodnu besjedu i zahvalu sponzorima kazao je Silvio Panović predstavnik organizatora izložbe foto kluba „Kornat“.

Pjesnici: Ljiljana Šešelja i Tomislav Meštrić recitirali su izbor iz svojih zbirki pjesama, prigodne otočne tematika koje su u skladu s motivima fotografija izloženih na ovoj izložbi.

Fotograf Silvio Panović u osvrtu o izložbi kazao je: Na izložbi većinom su izložena djela o detaljima i ljudima, a malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, ljetne regate brodova i slično. Autor Robbie Šangulin na fotografijama „Jabuka“ i „Vez jedra“ prikazao je brodicu na pučini uz maleni otok Jabuka te vještinu i teškoću plovidbe i upravljanja jedrima na vjetru i otvorenoj pučini.

Posebno se ističe fotografija „Lastura“ odličan prikaz Marka Longina, detalj obale na oseki, a u prvom planu je lastura, vidi se i dio neba, pa je vrlo zanimljiv obalni prizor, a fotografiju smo stavili na plakat. Izuzetno kreativni fotografski rad pokazao je Pablo Bilosnić na fotografiji „Ostavljam te samu“, prikazujući prekooceanski brod u daljini na vrhu slike, a djelić kamene rive vidi se pri dnu fotografije tako da to čini dubinsku perspektivu i sklad slike. Sklad boja je u suglasju s tematikom plovidbe prikazane na slici od dalekog toplog narančastog neba u vrhu slike, prostranog plavetnila mora u sredini slike, te djelića sivila kamene rive. Svi autori nastojali su prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva brodova, valova mora, ljudi, arhitektura, detalji i otočni ambijent kamena i raslinja.

Zadovoljni dosegnutom zavidnom umjetničkom kreativnošću svih autora, pozivamo autore da se nastave ovako pripremati i za slijedeću izložbu. Izložbu ćemo nastojati prikazati u još nekim gradovima.

Ted Vrkić, dopredsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, naglasio je ustrajan rad foto kluba „Kornat“ na prezentiranju izložaba već duži niz godina i proglasio je izložbu otvorenom.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 18. 7. 2019. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...