39 fotografija od 19 autora

Otvorena 13. izložba fotografija Otočni fotografi Zadarske županije

Ilustrativna fotografija
Tamni način

U Crkvi sv. Dominika u Zadru 11. 7. 2019. otvorena je 13. izložba fotografija Otočni fotografi Zadarske županije. Izloženo je 39 fotografija od 19 autora.

Sudjeluju fotografi: Belić Tanja, Bilosnić Pablo, Bilosnić Tomislav Marijan, Blagdan Zdravko, Dorkin Katarino, Ivanov Tomislav, Jaša­ Ante, Kurtin Barbara, Letinić Miljenko, Longin Marko, Luštica Boris, Marčev Nenad, Mavar Ratko, Meštrović Aldo, Panović Silvio, Stanin Julijan, Šangulin Robbie, Varenina Mladen i Jeričević Mirjana pozvana gošća iz Žrnova na otoku Korčuli.

Uvodnu besjedu i zahvalu sponzorima kazao je Silvio Panović predstavnik organizatora izložbe foto kluba „Kornat“.

Pjesnici: Ljiljana Šešelja i Tomislav Meštrić recitirali su izbor iz svojih zbirki pjesama, prigodne otočne tematika koje su u skladu s motivima fotografija izloženih na ovoj izložbi.

Fotograf Silvio Panović u osvrtu o izložbi kazao je: Na izložbi većinom su izložena djela o detaljima i ljudima, a malo vidimo ljetnih motiva, kupanje, ljetne regate brodova i slično. Autor Robbie Šangulin na fotografijama „Jabuka“ i „Vez jedra“ prikazao je brodicu na pučini uz maleni otok Jabuka te vještinu i teškoću plovidbe i upravljanja jedrima na vjetru i otvorenoj pučini.

Posebno se ističe fotografija „Lastura“ odličan prikaz Marka Longina, detalj obale na oseki, a u prvom planu je lastura, vidi se i dio neba, pa je vrlo zanimljiv obalni prizor, a fotografiju smo stavili na plakat. Izuzetno kreativni fotografski rad pokazao je Pablo Bilosnić na fotografiji „Ostavljam te samu“, prikazujući prekooceanski brod u daljini na vrhu slike, a djelić kamene rive vidi se pri dnu fotografije tako da to čini dubinsku perspektivu i sklad slike. Sklad boja je u suglasju s tematikom plovidbe prikazane na slici od dalekog toplog narančastog neba u vrhu slike, prostranog plavetnila mora u sredini slike, te djelića sivila kamene rive. Svi autori nastojali su prikazati svoja najnovija i najbolja djela, pa je došla do izražaja raznolikost motiva brodova, valova mora, ljudi, arhitektura, detalji i otočni ambijent kamena i raslinja.

Zadovoljni dosegnutom zavidnom umjetničkom kreativnošću svih autora, pozivamo autore da se nastave ovako pripremati i za slijedeću izložbu. Izložbu ćemo nastojati prikazati u još nekim gradovima.

Ted Vrkić, dopredsjednik Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, naglasio je ustrajan rad foto kluba „Kornat“ na prezentiranju izložaba već duži niz godina i proglasio je izložbu otvorenom.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 18. 7. 2019. godine.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar