Centar za dijagnostiku uputit će ga u jednu od hrvatskih kaznionica

Pisao žalbu, ali sud je odbio; Daruvarac u Remetincu najkasnije do 23. srpnja

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Izvanraspravno vijeće zadarskog Županijskoga suda odbilo je žalbu Darka Kovačevića Daruvarca na rješenje o upućivanju na odsluženje četverogodišnje zatvorske kazne, potvrdio je u utorak glasnogovornik zadarskoga Županijskog suda Hrvoje Visković.

Pravomoćno osuđeni Kovačević može tražiti odgodu odlaska u zatvor, kazao je Visković.

U zatvor Remetinec mora se javiti do 23. srpnja.

Kovačević će se uputiti u jednu od hrvatskih kaznionica koju će mu odrediti Centar za dijagnostiku Ministarstva pravosuđa u Zagrebu, gdje će se u roku od mjesec dana obaviti njegova medicinska, socijalna, psihološka, pedagoška i kriminološka obrada.

Konačnu odluku o kaznenom tijelu u kojem će izdržavati kaznu zatvora donijet će Središnji ured Uprave za zatvorski sustav i probaciju.

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim 10. siječnja na Općinskom sudu u Zadru za prijetnje i brutalno premlaćivanje 18-godišnje djevojke 13. lipnja prošle godine u Zadru.

Iako je tužiteljstvo tražilo da se Kovačeviću odredi kazna od 5,5 godina zatvora, sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović izrekla je nepravomoćnu presudu na pet godina bezuvjetnog zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu, a deset mjeseci dobio je zbog prijetnje.

Početkom lipnja izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je Kovačeviću kaznu s pet na četiri godine zatvora. Jednako kao i u prvom stupnju, okolnosti djela su poznate, krivnja je priznata, ali su odbijene sve žalbe, prigovori, primjedbe. Kao olakotna okolnost uzeto je priznanje krivnje i tvrdnja da će oštećenica biti obeštećena.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar