Plakali smo, smijali se i bili ponosni… 7 trenutaka sa Svjetskog nogometnog prvenstva koje nikad nećemo zaboraviti

Prije godinu dana hrvatska nogometna reprezentacija je na stadionu u Moskvi sudjelovala u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Unatoč tome što smo izgubili posljednju utakmicu, kući smo se vratili sa srebrom zlatnog sjaja. Premda je od tog slavnog trenutka prošla već godina, uspomene na njega su žive kao prvoga dana. Tih mjesec dana bilo je kao u najljepšem snu, a mnogi će se složiti da je to postalo jedno od najljepših hrvatskih ljeta. Bilo je uistinu neopisivo i svaka od nas sa sobom nosi određene uspomene na ove dane ponosa i slave. Ovoga puta smo se odlučili prisjetiti sedam trenutaka koji su obilježili nastup Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu, prenosi miss7.24sata.hr.

Koji ti trenutak posebno pamtiš?

1. Opsesija zvana Ante Rebić

Dotada široj javnosti manje poznati reprezentativac Ante Rebić zabio je prvi pogodak utakmici s Argentinom i pokrenuo dotad neviđenu pomamu među ženskim dijelom publike. Mladi napadač je postao instant seks simbolom, a okićen je i titulom najpoznatijeg neženje, sjeti se samo transparenata „Rebiću, oženi me“. A za sve obožavateljice imamo dobru vijest – ovaj 25-godišnji Imoćanin navodno još uvijek nije pronašao svoju bolju polovicu.

2. Bromance koji je osvojio internet

Dejan Lovren i Šime Vrsaljko svojim su objavama uveseljavali naciju koja je s nestrpljenjem čekala njihove objave u kojima su prenosili slavljenički atmosferu iz svlačionica, autobusa ili hotelskih soba. Momci su se odlično zabavljali i uveseljavali nas pjevačkim izvedbama nekih od najpopularnijih domaćih hitova. Često spominjanje uzrečice „Ajde baci lajk“ i „La papa“ postale su dio urbanog žargona.

3. Dječak koji je razgalio naša srca

Dvogodišnji David Vida svojom je pojavom raznježio srca brojnih navijača hrvatske nogometne reprezentacije. Preslatki dječačić s majkom Ivanom je s tribina pratio utakmice, a po završetku ga je otac Domagoj spustio na travnjak gdje je bosonog veselo trčkarao po terenu, ganjao loptu, grlio se s ostalim reprezentativcima i veselo mahao okupljenom mnoštvu.

4. Jedanaesterci zbog kojih staje srce

Nema kod nas ništa jednostavno. Mi baš volimo trilere koje oduzimaju dah. Utakmice s Danskom i Rusijom odužili smo na 120 minuta, no ni to nam nije bilo dovoljno. Uslijedio je ruski rulet jedanaesteraca, a u Rusiji smo ovoga puta kraći kraj izvukli mi. Čast da dvije utakmice zaredom izvodi zadnji jedanaesterac pripala je Ivanu Rakitiću. A Raketa je svoj zadatak izvrsno obavio, maknuo kamen s naših srca i natjerao nas u opći delirij. I danas kad zažmirim i prisjetim se tog trenutka čujem glas komentatora Drage Ćosića i njegov famozni uzvik „Rakitiiiiiiććć“.

5. Potez vrijedan divljenja

U 109. minuti produžetka polufinalne utakmice Hrvatska: Engleska napadač Mario Mandžukić je zabio gol za koji će se pokazati kako će nam osigurati ulazak u finale Svjetskog prvenstva. U žaru proslave, nekoliko je naših reprezentativaca uletjelo u prostor za reportere i nehotice srušilo na tlo fotografa France Pressea, Meksikanca Yurija Corteza. Hrvatski nogometaši su fotografa brzo podigli, te ga, slaveći s njime, počeli grliti i ljubiti. Cortezove fotografije, kao i fotografije koje prikazuju Corteza u zagrljaju Vatrenih su obišle svijet, a ovaj simpatičan potez naših nogometaša je postao pravi hit na društvenim mrežama.

6. Antologijska fotografija Šime Vrsaljka

Međunarodno udruženje sportskih novinara (AIPS) odabralo je pet najboljih sportskih fotografija 2018., a u elitnom se društvu  našao i fotograf HNS-a Drago Sopta koji je svojim objektivom uhvatio prekrasan trenutak u kojem Šime Vrsaljko leži na terenu s hrvatskom zastavom nakon veličanstvene polufinalne pobjede nad Engleskom. Ova scena je mnogima izazvala suze na oči. Cijelo prvenstvo kao da je bilo sažeto u jednoj fotografiji – poput sna, sve je bilo poput najljepšeg sna.

 

7. Predsjednica koja je ukrala finale

Komentari o strastvenom slavlju predsjednice danima su punili novinske stupce. Dok su jedni bili oduševljeni njezinim entuzijastičnim navijanjem na tribinama, drugi su ga smatrali nepriličnim. A na samom finalu predsjednica je ukrala show i postala prava zvijezda finala. Dok je uz francuskog i ruskog predsjednika sudionicima finalne utakmice dijelila čestitke i zagrljaje počeo je jak pljusak, ali ni kišne kapi nisu zaustavile njezine srdačne čestitke. Svijet je ostao oduševljen ovim potezom za koji je Kolinda primila niz pohvala.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...